Skip to main content
  • Home
  • www.vokamaaktvaart.be

www.vokamaaktvaart.be

Het antwoord op de vraag die je momenteel kan lezen op de werfafsluiting van Voka Vaart is heel eenvoudig: bedrijven!
In de regio Aalst zijn 5600 ondernemingen met 69.000 werknemers aan de slag. Zij creëren meerwaarde en genereren inkomen voor inwoners en overheid. Sterke bedrijven, motoren van welvaart: daar wordt iederéén beter van!

werfdoek

 

Voka – Kamer van Koophandel is al sinds 1841 actief in de Denderstreek. In al die jaren vond je ons kantoor op diverse plaatsen in Aalst. Laatst was dat in de Kareelstraat en voorheen o.m. in het Kasteel Terlinden. Momenteel is er geen Voka-kantoor in Aalst. 
Maar dat maken wij vanaf voorjaar 2021 ruimschoots goed! Wij bouwen koortsachtig aan onze nieuwe stek: Voka Vaart. Gelegen op het Werfplein, hoek Vaartstraat, naast het AC van de stad Aalst. Op deze zichtbare locatie, boordevol economische geschiedenis, willen wij bijdragen aan de vibes van de stad, tussen de politieke, culturele, onderwijs- en economische hotspots.

simulatie_voka_vaart

 

Voka Vaart wordt een bruisende ontmoetingsplek voor al wie ondernemerschap en bedrijfsleven in de Denderstreek genegen is: ondernemers, beleidsmensen, studenten, docenten, overheidsmedewerkers, Jan publiek.
Onze Voka-leden zullen gebruik kunnen maken van de 450 m² ondernemende plekken, verdeeld over de gelijkvloerse en eerste verdieping van het door Stephane Beel ontworpen gebouw: co workingplekken, meetingrooms, lounge, auditorium, zelfs een leuke koffiebar.

Volg hier het verloop van de bouwwerken aan de Voka Vaart.

Voka Vaart situeert zich in het hart van Aalst, pal aan de Dender en de St.-Annabrug – hét bindteken tussen de linker- en rechteroever van de stad.
Vanaf de 12de eeuw ontwikkelde de scheepvaart zich op de Dender.  Het Werfplein werd al snel een plek van intense economische activiteit en zou dat ook blijven. Hier situeerde zich de haven, een aanlegplaats, een overslagcentrum en een scheepsbouwterrein. Vlakbij kruiste de grote Middeleeuwse handelsroute Brugge-Keulen de Dender. Veel later ontwikkelde zich in de omgeving van de Werf en langs de inmiddels gekanaliseerde rivier, een uitgebreid industrieel productieapparaat (textiel, voeding).

aalst_vaart_retroaalst_vaart_retro

 

Corona krijgt Voka niet uit de Vaart

Ook Voka Vaart heeft de impact gevoeld van Covid-19. De werken aan het gebouw waarin de nieuwe Voka-hub onderdak vindt, hebben door de restricties n.a.v. de corona-pandemie zowat 7 weken vertraging opgelopen. Maar ook al is het werkritme - door allerlei restricties – niet optimaal, de werkzaamheden gaan door!
Momenteel wordt de bovenbouw (ruwbouw) opgetrokken. Het kopgebouw op de hoek van Werf en Vaartstraat zal bovenop het gelijkvloerse niveau, 6 verdiepingen tellen. Voka Vaart neemt de niveaus 0 en +1 in. Die ruimten krijgen momenteel vaste vorm nadat eerst de ondergrondse parkeervoorziening werd gerealiseerd. De volledige ruwbouw loopt tot oktober.
In de tweede helft van juli nemen de aannemers en bouwvakkers vakantie en zal er weinig beweging zijn op de werf.

In het najaar start de inrichting van Voka Vaart. Wij hopen de opening in het voorjaar 2021 te kunnen programmeren, maar dit zal o.m. afhangen van de evolutie van de coronapandemie en de voorschriften.
23 juni 2020

Contactpersoon

Jan Van Gyseghem

Directeur regio Aalst - Communicatie

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat