Skip to main content
  • Wommelgem: Drie weekends hinder op E313 richting Antwerpen vanaf 1 juni

Wommelgem: Drie weekends hinder op E313 richting Antwerpen vanaf 1 juni

Tijdens de eerste drie weekends van juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) brugvoegen vernieuwen op de E313 in de rijrichting naar Antwerpen ter hoogte van de rotonde in Wommelgem. Het verkeer moet er over twee versmalde rijstroken. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht file en vertraging.

Op bruggen en viaducten moeten uitzettingsvoegen de beweging van een brugconstructie opvangen en de waterdichtheid verzekeren. Vier brugvoegen zijn versleten en moeten worden vervangen ter hoogte van de rotonde in Wommelgem richting Antwerpen. De werken aan de brugvoegen worden gespreid over drie weekends. Tijdens het eerste weekend wordt het asfalt tussen de twee bruggen over de rotonde vernieuwd. Tijdens de twee daaropvolgende weekends worden de brugvoegen zelf aangepakt. 
Tijdens de weekends van 1 tot 4 juni, van 8 tot 11 juni en van 15 tot 18 juni rijdt het verkeer van vrijdagavond 20u tot maandagochtend 5u over 2 versmalde rijstroken. Tijdens de nacht van 2 op 3 juni is er slechts één rijstrook beschikbaar. 
De op- en afritten van het complex Wommelgem (nr. 18) blijven tijdens de werken steeds open. Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.


Meer info vindt u hier