Skip to main content
  • Wilrijk: Werken kruispunt Krijgsbaan (R11) vanaf 24 april

Wilrijk: Werken kruispunt Krijgsbaan (R11) vanaf 24 april

Op 24 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met aanpassingswerken aan het kruispunt van de Krijgsbaan/Gaston Fabrélaan (R11) met de Legerstraat in Wilrijk. Overdag is de R11 afgesloten in de rijrichting waarop gewerkt wordt. Het verkeer wordt omgeleid. Na 16u00 en tijdens de weekends is de R11 in beide richtingen open voor verkeer. Op 19 mei eindigen de werken.

 

Veiliger kruispunt

Aan het kruispunt van de Krijgsbaan/Gaston Fabrélaan (R11) met de Legerstraat in Wilrijk gebeurden in het verleden al zware ongevallen. Begin vorig jaar startte AWV een proefproject om het kruispunt veiliger te maken. De proefopstelling wordt omgezet in een definitieve realisatie. De afslagstroken op de R11 worden vervangen door meer bermruimte zodat het kruispunt overzichtelijker en compacter wordt.

Hinder en omleidingen

Van 24 tot en met 28 april wordt er aan de noordkant van het kruispunt gewerkt, richting de Sint-Bernardsesteenweg. Het verkeer volgt een omleiding via de Boomsesteenweg (N177), de VIIde-Olympiadelaan/De Bruynlaan en de Sint-bernardsesteenweg (N148). De Park & Ride Schoonselhof aan de Krijgsbaan is tijdens de eerste week overdag niet bereikbaar.

Vanaf 2 mei verschuiven de werken naar de zuidkant van het kruispunt, richting de Boomsesteenweg. Eerst wordt er gewerkt langs de kant van het crematorium. Het verkeer volgt dezelfde omleiding maar dan in omgekeerde richting. Nadien wordt er aan de zuidkant nog gewerkt aan de hoek met de Jules Moretuslei. Dan blijft de R11 open in beide richtingen, maar moet het verkeer richting de Boomsesteenweg ter hoogte van de werken over een versmalde rijstrook. Op 19 mei rondt AWV de werken af.

Meer info en omleidingsinformatie vindt u hier.