Skip to main content
  • Wilrijk: werken aan kruispunt Krijgsbaan met Legerstraat uitgesteld naar 10 mei

Wilrijk: werken aan kruispunt Krijgsbaan met Legerstraat uitgesteld naar 10 mei

Omwille van administratieve vertragingen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de startdatum van de aanpassingswerken aan het kruispunt van de Krijgsbaan/Gaston Fabrélaan (R11) met de Legerstraat in Wilrijk niet gehaald. De startdatum is nu vastgepind op 10 mei. Overdag is de R11 afgesloten in de rijrichting waarop gewerkt wordt. Het verkeer wordt omgeleid. Na 16.00 u. en tijdens de weekends is de R11 in beide richtingen open voor verkeer. Op 6 juni eindigen de werken.

Van 10 tot en met 16 mei wordt er aan de noordkant van het kruispunt gewerkt, richting de Sint-Bernardsesteenweg. Het verkeer volgt een omleiding via de Boomsesteenweg (N177), de VIIde-Olympiadelaan/De Bruynlaan en de Sint-bernardsesteenweg (N148). De P+R Schoonselhof aan de Krijgsbaan is tijdens de eerste week overdag niet bereikbaar.

Vanaf 17 mei verschuiven de werken naar de zuidkant van het kruispunt, richting de Boomsesteenweg. Eerst wordt er gewerkt langs de kant van het crematorium. Het verkeer volgt dezelfde omleiding maar dan in omgekeerde richting. Nadien wordt er aan de zuidkant nog gewerkt aan de hoek met de Jules Moretuslei. Dan blijft de R11 open in beide richtingen, maar moet het verkeer richting de Boomsesteenweg ter hoogte van de werken over een versmalde rijstrook. Op 6 juni rondt AWV de werken af.

 

Meer info en omleidingsinformatie vindt u hier.