Skip to main content
  • Wijziging verkeerssituatie Merksem

Wijziging verkeerssituatie Merksem

Vanaf 24 februari voeren verschillende infrastructuurbeheerders werken uit op de Groenendaallaan en Lambrechtshoekenlaan. Sommige kortstondig, andere dan weer voor enkele maanden. Dit zorgt voor wijzigende verkeerssituaties, hinder en omleidingen. We geven u een overzicht zodat u zich een beeld kan vormen hoe de verkeerssituatie tijdelijk wijzigt.

Herstellingswerken Groenendaallaan van 24 februari tot 27 februari

De werken voor de Noorderlijn aan de trambusbaan op de Noorderlaan zijn bijna afgerond. Vanaf vrijdagavond 24 februari om 22 uur start de aannemer van de Noorderlijn met opbraakwerken in de zones waar de spooraansluiting van de Noorderlaan en de Groenendaallaan nog verbeterd moet worden. Op 25 en 26 februari worden de herstellingswerken uitgevoerd. Tot en met maandagmorgen 27 februari 6 uur is geen autoverkeer via de Groenendaallaan mogelijk van en naar Merksem. De Columbiastraat is eveneens afgesloten. Ook de afrit Merksem van de E19 wordt tijdelijk gesloten: de afrit richting Noorderlaan is op 25 en 26 februari dicht, de afrit richting Merksem op 26 februari van 7 uur tot 16 uur. Alle overige verkeersbewegingen blijven steeds mogelijk. Meer details en omleidingsinfo voor o.a. tram en bus vindt u hier.

Nieuw wegdek Groenendaallaan van 26 februari tot 28 februari

Op zondag 26 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan de Groenendaallaan in Merksem. Tussen de kruispunten met de Winterling en de Ingenieur Menneslaan krijgt de Groenendaallaan een nieuw wegdek in de richting van het Sportpaleis. Daarnaast plaatst AWV verkeerslichten op het kruispunt van de Groenendaallaan met Winterling. Dat kruispunt is dan volledig afgesloten en de Groenendaallaan is afgesloten in de richting van het Sportpaleis. Verkeer rijdt om via de Lambrechtshoekenlaan. De werken duren van zondagochtend 26 februari tot dinsdagavond 28 februari. Vanaf maandagochtend 27 februari is er op de Groenendaallaan terug doorgang mogelijk in beide richtingen, maar moet het verkeer in elke richting over één rijstrook. Meer info en omleidingskaarten u vindt u hier.

Werken Lambrechtshoekenlaan van 27/02 tot augustus 2017

Vanaf 27 februari start het district Merksem met werken aan de Lambrechtshoekenlaan, tussen Groenendaallaan en Maantjessteenweg. Op de middenbermen komen 40 extra parkeerplaatsen en nieuwe bomen. Het openbaar vervoer wordt beter toegankelijk en veiliger. De werken worden in 3 fasen uitgevoerd en duren tot augustus 2017. Tijdens de eerste fase wordt er gewerkt van de Groenendaallaan tot de Laarsebaan en blijft verkeer in twee richtingen mogelijk. Wanneer midden maart de volgende fase start (van Laarsebaan tot Ryenlanddreef) is doorgaand verkeer enkel mogelijk van noord naar zuid. Deze verkeerssituatie geldt ook in de laatste fase (van Ryenlanddreef tot Maantjessteenweg). De omleiding voor het gemotoriseerd verkeer en openbaar vervoer van zuid naar noord loopt via de Laarsebaan. Plaatselijk verkeer voor bewoners en handelaars blijft mogelijk. Meer info over ontwerpen en fasering vindt u hier.