Seminarie: Kosten besparen via doordacht contractmanagement

23/05/2017

De gemiddelde onderneming heeft tientallen tot honderden contracten die de samenwerking met klanten en leveranciers vastleggen. Hoe haalt u het maximum uit die contracten?

Hoe zorgt u ervoor dat wat onderhandeld werd ook effectief gerealiseerd wordt? Studies én de praktijkervaring van de trainers tonen aan dat een bedrijf 6 à 9% kan besparen op de kosten door bewust aan contractmanagement te doen.

Contractmanagement zorgt ervoor dat wat onderhandeld en contractueel vastgelegd werd bij het begin van een samenwerking, ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Contractmanagement start dus al bij de opmaak van het contract en loopt pas af wanneer het contract beëindigd wordt. Dat biedt niet alleen financiële voordelen maar beperkt bovendien ook uw risico’s, verbetert de samenwerking met uw klant of leverancier en maximaliseert de geleverde kwaliteit en dienstverlening.


Wat u in deze dagopleiding zal leren

  • Contractanalyse: wat zijn onduidelijkheden of ontbrekende zaken in een contract 
  • Contractadministratie: hoe beheer ik mijn contracten? 
  • Contractmanagement: welke acties zijn nodig om een contract goed te managen 
  • Risicomanagement: hoe beheers ik de risico’s 
  • Softwaretools Hoe begin ik er aan om de contracten te centraliseren?
     

Waar u mee naar huis gaat

Na het volgen van de opleiding heeft u een duidelijk beeld van welke opportuniteiten er zich in uw bedrijf voordoen op het vlak van contractmanagement en hoe u die kan realiseren.U bent in staat om een contractanalyse uit te voeren. 


Voor wie

CEO’s, CFO’s, Sales directors, aankoop- en kwaliteitsmanagers,... Al wie in contact komt met contracten.


Aanpak

Deze opleiding is een combinatie van een theoretisch kader met praktijkgerichte voorbeelden en oefeningen. De focus ligt op een goed begrip van wat contractmanagement inhoudt en hoe u het concreet moet aanpakken binnen uw onderneming. Er wordt op een heel interactieve manier getoond hoe de doelstellingen van een contract behaald worden en hoe vermeden wordt dat waarde verdwijnt.


Trainer

Steven Debrauwere, Zaakvoerder DB2 Value Creation


Meer info

kaat.creupelandt@voka.be

 

Partners