Skip to main content
  • Werken kruispunt Putsesteenweg - Max Temmermanlaan

Werken kruispunt Putsesteenweg - Max Temmermanlaan

Op 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de werken aan het kruispunt van de Putsesteenweg (N111) met de Max Temmermanlaan in Kalmthout. Het kruispunt wordt volledig heraangelegd. De werken duren ongeveer vier maanden. Autoverkeer kan langs de werf passeren via een lichtenregeling die beurtelingse doorgang voorziet. Vrachtverkeer moet een omleiding volgen.

Het T-kruispunt van de Putsesteenweg met de Max Temmermanlaan is een gevaarlijk kruispunt. Het wordt heringericht met middengeleiders die het verkeer afremmen. Er komt ook een betere verbinding met de Max Temmermanlaan. Afslaand verkeer zal vlotter doorstromen en doorgaand verkeer niet langer ophouden. Het kruispunt krijgt ook grotendeels gescheiden fietspaden.

Gefaseerde werken

Er wordt eerst gestart met voorbereidende werken: van 6 maart tot 13 maart wordt een tijdelijke werfweg aangelegd om verkeer doorgang te geven. Vervolgens wordt van 13 maart tot begin mei gewerkt aan de zuidkant van het kruispunt (kant Max Temmermanlaan). Van begin mei tot begin juli is de noordkant van het kruispunt aan de beurt.

Verkeershinder

AWV hanteert als algemeen principe dat verkeer op de Putsesteenweg in beide richtingen mogelijk blijft tijdens de volledige duur van de werken. Ter hoogte van de werfzone wordt het verkeer beurtelings geregeld met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Bij sommige werkzaamheden (vb. aanbrengen van asfalt of het plaatsen van riolering) wordt kortstondig van dat principe afgeweken voor maximum enkele dagen. Dan wordt de Putsesteenweg afgesloten.

De Max Temmermanlaan wordt afgesloten voor de volledige duur van de werken. Het verkeer van en naar de Max Temmermanlaan rijdt om via de Canadezenlaan.

Omleiding vrachtverkeer

Doorgaand zwaar verkeer volgt tijdens de werken een omleiding via de Kapelsestraat (N11) en de N122 (Kalmthoutsesteenweg/Kapellensteenweg).

Meer informatie vindt u via //wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-kruispunt-putsesteenweg-n111-en-max-temmermanlaan