Skip to main content
  • Werken aan Jan De Vostunnel

Werken aan Jan De Vostunnel

Vanaf 10 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met renovatiewerken in de Jan De Vostunnel in Antwerpen. De tunnelkoker stadinwaarts wordt vijf weken volledig afgesloten. Verkeer naar de stad en naar de Antwerpse ring wordt bovengronds omgeleid via de Jan De Voslei. Verkeer richting A12/Brussel kan wel nog door de tunnel, maar over slechts één rijstrook.

In de tunnelkoker richting Antwerpen worden nieuwe verlichting, ventilatie- en veiligheidssystemen geplaatst. De oude, asbesthoudende tunnelbekleding moet daarvoor met de nodige veiligheidsmaatregelen verwijderd worden.

Bovengrondse omleidingen

Voor het verkeer richting Antwerpen zijn verschillende routes voorzien. Het verkeer richting Gent en Brugge wordt bovengronds omgeleid via de Jan De Voslei (N186). Het verkeer naar Antwerpen-centrum wordt via de Bevrijdingstunnel naar de R1 omgeleid. Het lokale verkeer rijdt via de Jan Van Rijswijcklaan (N177). Wie grotere afstanden moet afleggen, wordt aangeraden de E19 te nemen.

Verkeer richting Brussel blijft in de tunnel mogelijk over één rijstrook met snelheidsbeperking tot 70km/u.

Timing

De werken in de tunnel starten op 10 juli en duren tot de week van 14 augustus.

Eens de sanering gebeurd is, starten in het najaar de werken voor de vernieuwing van de elektromechanische uitrusting. Deze werken duren ongeveer twee maanden. Deze werken zullen enkel ’s nachts uitgevoerd worden. Overdag blijven de tunnelkokers open.

De tunnelkoker richting Brussel moet dezelfde renovatie ondergaan, maar die werken zijn pas volgend jaar gepland.

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans