Businessclub Innovatie

19/04/2018

Innovatie is een absolute must voor de groei van uw bedrijf. Zo onderscheidt u zich van uw concurrenten. Innoveren is ook nieuwe materialen verkennen, nieuwe producten ontwikkelen, nieuwe businessmodellen invoeren. Maar wat er ook op de innovatie-agenda van uw bedrijf staat, voor elke innoverende onderneming zijn de contacten met een inspirerend netwerk cruciaal.

Door deel te nemen aan dit platform bouwt u uw innovatienetwerk verder uit. Deze Businessclub Innovatie brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op innovatie en transformatie samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten.

U neemt deel aan inspirerende bijeenkomsten over productontwikkeling en innovatie en dit steeds bij Innovation Leaders in hun domein. Bedrijven, onderzoekers en/of kennisexperts presenteren op een interactieve manier hoe zij scoren met innovatie. Hun cases handelen over technologische innovatie en de go-to-market, over open-innovatie en co-working en/of co-creating binnen het triple helix model. Ongeacht of het bedrijf groot of klein is, de verhalen zijn herkenbaar, toepasbaar of op zijn minst inspirerend.

Programma

  • 16/11/17: Imec

Imec is wereldleider in nano-elektronica en digitale technologieën. Als partner voor bedrijven, start-ups en kennisinstellingen brengen ze briljante geesten samen in een creatieve en stimulerende omgeving. Samen met hen werkt Imec mee aan een geconnecteerde, duurzame toekomst.

  • 18/01/18: B-PHOT - VUB

B-PHOT Center is een onderzoekscentrum op wereldniveau, gelieerd aan de VUB. Ze onderzoeken diverse toepassingen van lichttechnologie, van fundamenteel onderzoek over satellieten en intra-chip communicatie tot dagelijkse toepassingen als led-verlichting, medische diagnose, voedselsortering en zonnepanelen.

  • 15/02/18: Stageco

Wie Rock Werchter zegt, zegt Stageco. Het bedrijf groeide in het kielzog van Torhout en Werchter uit tot één van de meest prominente, internationale podiumleveranciers ter wereld, met oplossingen voor zowat alle evenementen. Van K3 tot U2, de kans dat een artiest nog niet op een podium van hen gestaan heeft, is klein.

  • 15/03/18: Living Tommorow

Hoe ziet de toekomst eruit? Als werelduniek concept ontwikkelt Living Tomorrow samen met partners ideeën voor de toekomst. De innovatieve partners tonen hoe technologie ons leven en werken in de toekomst zal veranderen. Benieuwd hoe u over enkele jaren winkelt, betaalt of verzorgd zal worden?

  • 19/04/18: SESVanderHave

SESVanderHave is de internationale marktleider in de sector van suikerbietenzaden en actief in meer dan vijftig landen. Dankzij doorgedreven research en lokale expertise biedt het wereldwijd variëteiten aan die het best aangepast zijn aan iedere bodemsoort en elk klimaat.

  • 17/05/18: Ninatrans

Ninatrans is gespecialiseerd in tijd-kritische transporten. Met een stipte naleving van laad- en levertijden en innovatieve trace en trackingsystemen, zoekt Ninatrans permanent naar de meest efficiënte oplossing. Zij waren ook de eersten die met een zogenaamde eco-combitruck op Vlaamse wegen mochten rijden.

  • 21/06/18: artoos group

artoos group evolueerde van een drukkerij naar een leverancier van geïntegreerde oplossingen voor alle on- en offline publicaties. De interne workflow wordt aangedreven door de meest efficiënte technologieën. Bovendien werken ze sinds 2010 volledig klimaatneutraal.

  • 13/09/18: Flanders Make

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Door ondernemingen en onderzoeksinstellingen samen te brengen, helpen we om concrete product- en productinnovaties in de voertuigindustrie, in machinebouw en in productieomgevingen te realiseren.

  • 11/10/18: Van Eycken Metal Construction

Van Eycken Metal Construction produceert, levert en plaatst al meer dan 45 jaar metaalconstructies voor infrastructuurwerken in de Benelux en Frankrijk. In het bedrijf gaan spitstechnologie en traditie hand in hand, met een plaatsje in de wereldtop als resultaat.

Meer info bij

Karl Boumans via karl.boumans@voka.be of 02 300 58 02.