Skip to main content
  • Veiligheidsmaatregelen R2

Snelheidsverlaging en tijdelijke afschaffing inhaalverbod

Vanaf 8 mei starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het Vlaams Verkeerscentrum met een proefproject om de verkeersv

eiligheid op de R2 in Antwerpen te verhogen. Via dynamische verkeersborden zal het inhaalverbod voor vrachtwagens plaatselijk en tijdelijk worden opgeheven. Dit moet het mogelijk maken om het vrachtverkeer ter hoogte van de tunnels maximaal te spreiden zodat er geen lange colonnes ontstaan op de rechterrijstrook. Tegelijkertijd wordt de maximumsnelheid voor iedereen verlaagd tot 70 km/u.

In 2017 telde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 22 kop-staartaanrijdingen en kettingbotsingen in de Beverentunnel. Steeds ging het om ongevallen in de staart van de files die ontstaan aan de afritten vlak na de tunnels tijdens piekmomenten.

Door bovenstaande maatregelen én een aangepaste belijning van de afslagstrook naar de afrit Waaslandhaven-Noord, hoopt het Agentschap de verkeersdoorstroming en -veiligheid te bevorderen.

In het najaar worden de resultaten en effecten op het vlak van verkeersdoorstroming en -veiligheid geanalyseerd en geëvalueerd.

Meer info: eliene.vanaken@voka.be