Skip to main content
  • Home
  • Het familiebedrijf en de stap naar de volgende generatie
Het familiebedrijf en de stap naar de volgende generatie

Het familiebedrijf en de stap naar de volgende generatie

België is het land van de familiebedrijven. Ze maken niet minder dan 69% van de Belgische bedrijven uit. Misschien ben jij ook wel de gedoodverfde opvolger van zo’n succesvolle familiebusiness?

Deze opvolging betekent een scharniermoment voor zowel de onderneming als je familie. Ze biedt opportuniteiten om als familie grondig na te denken over waar je met het bedrijf naartoe wilt. Omgekeerd houdt een niet of slecht geplande opvolging heel wat risico’s in, zowel voor de onderneming als voor de familiale harmonie.

 

Tijdens deze inspiratiesessie wil gastspreker Gert Cielen jou – als the next generation – laten nadenken over deze vaak delicate kwestie aan de hand van de juiste vragen, gestaafd met mogelijke valkuilen uit de praktijk. 

 

 

Programma
  • Welke persoonlijke overwegingen moet je maken?
  • Vanuit welke (financiële en bedrijfs)structuur moet je vertrekken?
  • Overdragen van eigendom versus overdragen van de leiding, zie jij al het verschil? En de uitdagingen?
  • Strategieën die de voorbereiding kunnen vergemakkelijken: bv. opstellen van een strategisch en overbruggingsplan.

 

Over de spreker

Ondernemer Gert Cielen (Tip Top Belting e.v.a.) is het leren niet verleerd. Zo voert hij momenteel een doctoraatstudie aan de UHasselt naar de toepassing van de strategie bij familiebedrijven. Om voor deze studie een grotere groep van familiebedrijven te kunnen bereiken ging Gert een samenwerking aan met advieskantoor Van Havermaet.

 

Meer info?

Isabel De Winter

isabel.dewinter@voka.be

0479 90 75 00

Contactpersoon

Isabel De Winter

Handels- & Ondernemingsrecht

Adres

Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

Voka-leden: gratis

Niet-leden: gratis

Voorwaarden

Opgelet: deze opleiding vindt plaats op twee verschillende locaties.

 

Sessie van 21 oktober:

 

Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant - kantoor Vilvoorde

Medialaan 26

1800 Vilvoorde

 

Je kan gratis parkeren uiterst rechts van ons gebouw. Bel aan bij de slagboom zodat een medewerker van Voka die voor jou kan openen.

 

Sessie van 22 oktober:

 

Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant - kantoor Leuven

Tiensevest 170

3000 Leuven

 

Vanaf het station van Leuven wandel je in 10 minuten naar ons kantoor. Kom je met de auto? Door het nieuwe circulatieplan in Leuven raden wij je sterk aan om in de openbare parking De Bond te parkeren. Op de Tiensevest kan je per schijf van 2 uur betalend parkeren; sms-parkeren is het efficiëntst (wel even op voorhand registreren via www.4411.be).

 

Je kan inschrijven via inschrijvingen.vb@voka.be, via de oranje knop op deze eventpagina op onze website of via de Voka Vlaams-Brabant networking app (beschikbaar voor iOS en Android).

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Made In Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD Worx
Logo Athlon
Logo Premed
Logo Randstad