Skip to main content
  • Home
  • Ontbijt Voka Regio Groot-Leuven: Ontdek het verhaal achter het boek
Ontbijt Voka Regio Groot-Leuven: Ontdek het verhaal achter het boek

Ontbijt Voka Regio Groot-Leuven: Ontdek het verhaal achter het boek

Ontbijt Voka Regio Groot-Leuven: Ontdek het verhaal achter het boek

Geboeid door boeken? Ontdek op vrijdag 10 mei het verhaal achter 6 boeken, geschreven door en voor ondernemers. Martin Hinoul schreef 'De economische toekomst: hoe 150 megabedrijven de mainstream bepalen'. Marc Vande Gucht schreef 'Alles blijft nazinderen'. Beide geven een keynote over hun onderwerp. Pascal Meyns ('Zet je organisatie centraal in een structureel aanwezigheidsbeleid'), Jef Cumps ('Sociocratie 3.0'), Hilde Helsen ('Dreamers who do - Transitie in een onderneming') en Robin Geers ('Start-up Survival') staan klaar om met u in dialoog te gaan. 

Programma

7.30 u   Ontvangst en ontbijt

8.00 u   Keynote spreker Martin Hinoul

8.40 u   Keynote spreker Marc Vande Gucht

9.00 u   In dialoog met de auteurs van jouw keuze

Martin HinoulKeynote spreker: Martin Hinoul - De economische toekomst: hoe 150 megabedrijven de mainstream bepalen

De belangrijkste grondstof voor de economie van de 21e eeuw is zonder meer kennis, die alleen maar exponentieel zal blijven toenemen. Deze kennis wordt opgebouwd aan topkennisinstellingen in kenniseconomieregio’s, zoals Silicon Valley, Boston-regio, UK-Cambridge-regio. Eén van de belangrijkste regio’s in Europa is ELAt, de as Eindhoven-Leuven-Aken. Deze nog jonge kenniseconomie wordt gedreven door een 150-tal mainstreambedrijven, gekenmerkt door uitstekende kennis, stevige omzetten en winsten en grote marktkapitalisaties. Ze stellen zeer veel mensen te werk over de hele wereld en worden geleid door uitmuntende managers. De GAFA-bedrijven – Google, Apple, Facebook, Amazon – gelden als voorbeeld.

Nu zitten de mainstreambedrijven voornamelijk in de Verenigde Staten en gedeeltelijk in Europa, maar Aziatische landen als China en Zuid-Korea zullen steeds meer een eigen plaats opeisen. De zuurstof voor de groei van deze bedrijven zal geleverd worden door duizenden jonge, innovatieve ondernemers, die actief zijn in hernieuwbare energie, opslaan van energie, robotica, sensoren, medische technologie, e-health, Fintech,… Ook kleinere landen als België en Nederland kunnen hierin een belangrijke rol spelen, zo ze de uitdaging willen aangaan. 

 

Marc Vande GuchtKeynote spreker: Marc Vande Gucht - Alles blijft nazinderen

Twee ondernemers, twee vaders, twee kinderen die uit het leven zijn gestapt. Met het Fonds GavoorGeluk willen Jan Toye en Marc Vande Gucht doen voor anderen wat ze voor hun eigen kind niet meer kunnen doen: een warme samenleving creëren die rekening houdt met ieders kwetsbaarheid, en zo de vluchtweg van zelfdoding verspert. Ze richtten daarvoor in 2005 de vzw GavoorGeluk op.

 

 

 

Pascal MeynsAuteur Pascal Meyns - Aanwezigheid: Zet je organisatie centraal in een structureel aanwezigheidsbeleid

Dit boek geeft concreet advies aan de werkgever over het opzetten van een realistisch en rendabel aanwezigheidsbeleid. Onder aanwezigheidsbeleid wordt hierbij de drievuldigheid “absenteïsme, retentie, re-integratie” begrepen die steeds weer op elkaar inwerken. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt, ligt in een goed uitgewerkt aanwezigheidsbeleid een enorme win door de medewerkers die onder contract liggen maximaal aanwezig te houden.

 

 

Jef CumpsAuteur Jef Cumps - Sociocratie 3.0

Deze novelle introduceert Sociocratie 3.0 als een praktische gids voor het creëren van wendbare en betekenisvolle organisaties. Sociocratie 3.0 geeft praktische handvaten aan iedereen die bewuster en effectiever wil samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, collectieve intelligentie en een flexibele organisatiestructuur.

 

 

 

Hilde HelsenAuteur Hilde Helsen - Dreamers who do: Transitie in een onderneming

Hoe krijg je een helder zicht op de droom die in je leeft? Wat staat nog in de weg om die droom te ontvouwen en hoe effen je het pad? Hoe kun je mensen in je omgeving helpen met dezelfde vragen?

 

 

 

Robin GeersAuteur Robin Geers - Start-up Survival

Als startende ondernemer is het niet eenvoudig om van je unieke droom een succes te maken. De eerste jaren krijg je te maken met veel onzekerheden. Het is vaak schipperen tussen klanten, je eigen team, de financiële balans en je privéleven. Start-up survival loodst je door de vier cruciale fasen van oprichting, de markt betreden, groeien met of zonder investeerders en ten slotte de vraag of je je bedrijf verkoopt of verder blijft groeien. Vijftig topondernemers en -investeerders delen zowel hun successen als valkuilen voor de startende ondernemer.

 

 

Meer info?

margot.vandermeulen@voka.be

Partner

Adres

Juma Leuven
Brusselsesteenweg 72
3020 Herent

Wanneer

Prijs

Dit event is gratis voor Voka-leden.

Niet-leden betalen 40 euro excl. btw p.p.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Inschrijven kan via inschrijvingen.vb@voka.be of via de oranje inschrijfknop op deze pagina.

Deelnemerslijst raadplegen? Log hier in of maak een Voka-profiel aan. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Proximus
SD Worx
Grant Thornton
Logo Athlon
Logo Premed
Logo G4S
Logo Randstad