Skip to main content
  • Unieke samenwerking tussen Alfaport Voka en douane

Op 26 april 2018 organiseerde Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland en Flows de vierde editie van het douanecongres. Nieuwe technologieën, optimaliseren van douaneprocessen, het verbeteren van het compliant gedrag van de operatoren en de strijd tegen de illegale handel en fraude waren de rode draad van het programma. Gerenommeerde sprekers uit de logistieke sector, industrie, consultancy, de Europese Commissie, OLAF en de academische wereld brachten hun eigen visie over en aanpak van deze onderwerpen. 

Na de slotspeech van Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal bij de AAD&A waren de meer dan 200 aanwezige douaneprofessionals getuige van de ondertekening van de unieke samenwerkingsovereenkomst die de Algemene Administratie Douane & Accijnzen (AAD&A) en de koepelorganisatie Alfaport Voka en haar leden afsloten. Die omvat niet alleen een aantal elementen om de strijd tegen malafide praktijken verder op te drijven, maar zet ook in op het verbeteren van het compliant gedrag van de private havenbedrijven. Hierbij zijn verbetertrajecten voorzien voor operatoren die te goeder trouw handelen.

Deze overeenkomst is het resultaat van de intense samenwerking tussen douane en handel in de strijd tegen de illegale handel en fraude.

 

Download hier de integrale tekst van de overeenkomst

 

Bekijk hier de foto's van het douanecongres