Skip to main content
  • Uitbreiding pendelbus

Nu ook aan Noorderlaan

Sinds 1 juni kunnen de werknemers van een aantal bedrijven gelegen langs de Noorderlaan gebruik maken van een pendelbus om vlot hun werkplek te bereiken. De uitbreiding van de Pendelbus Haven van Antwerpen richting Noorderlaan, is een van de resultaten van de dialoogsessies die Alfaport-Voka samen met het Havenbedrijf Antwerpen organiseert.

De pendeldienst bedient de kantorencluster aan de Noorderlaan ter hoogte van de Ahlers Building tot aan Jacobs NV, en vertrekt van Kinepolis, als knooppunt voor het openbaar vervoer. De shuttle pendelt elke twintig minuten tussen 7 u. en 9 u. en tussen 16 u. en 18 u. Werknemers kunnen gratis opstappen door het vertonen van een badge die ze bij hun bedrijf kunnen aanvragen.

Aansluiting op openbaar vervoer

De werkzaamheden in de Antwerpse regio, en meer bepaald de knip van de Leien, zorgen voor een moeilijke verkeersafwikkeling voor het gemotoriseerd verkeer. Bedrijven langs de Noorderlaan beschikken niet over een hoogfrequente bediening van het openbaar vervoer. De Pendelbus sluit via de Kinepolisan op tram 6. Er wordt nog bekeken om de Pendelbus in de toekomst te laten vertrekken van op de gloednieuwe P+R luchtbal.

Sluit u ook aan?

Ahlers NV, MSC Belgium en Jacobs NV zijn de eerste bedrijven die de uitbreiding van deze pendeldienst ondersteunen. Het is de bedoeling om de huidige dienstverlening verder uit te breiden. Alle bedrijven in de omgeving kunnen deelnemen aan dit collectief vervoer en zo een bijdrage leveren aan een betere mobiliteit in en rond Antwerpen. Meer info vindt u op www.pendelbushaven.be

 

logo pendelbus