Skip to main content
  • Tien dagen hinder in Tijsmanstunnel 

Op 16 november start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met dringende betonherstellingen aan het wegdek van de Frans Tijsmanstunnel (R2). De rechterrijstrook in de tunnelkoker richting Liefkenshoektunnel wordt opgebroken en vernieuwd. De werken nemen twee weekends en een week in beslag.

Tijdens de weekends van 16-19 en 23-26 november (vanaf vrijdagavond 21 u. tot maandochtend 5 u.) is de tunnelkoker richting Liefkenshoektunnel volledig afgesloten en wordt al het verkeer door de tunnelkoker richting Stabroek geleid. In elke rijrichting is dan slechts een rijstrook beschikbaar. 
Tijdens de week van 19 tot 23 november is in de koker richting Liefkenshoektunnel slechts een rijstrook beschikbaar en geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Het verkeer richting Stabroek beschikt over twee rijstroken in de eigen koker.

Om hinder te vermijden, wordt aangeraden om de Tijsmanstunnel richting Beveren zoveel mogelijk te vermijden. Door werken aan de Noordkasteelbruggen van zaterdagochtend 17 november tot en met zondagavond 18 november, zal de omleiding uit het zuiden tijdens dit weekend via de Noorderlaan en Scheldelaan verlopen, in plaats van via de Oosterweelsteenweg.

De oprit Kanaaldok B1/B2 (nr. 13) richting Liefkenshoektunnel zal de hele periode afgesloten zijn. Het verkeer volgt via de Kruisweg (N180) een omleiding naar de oprit van het complex Stabroek (nr. 13).

Meer info
 

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans