Skip to main content
  • Temse/Sint-Niklaas: vanaf 16 oktober N41 drie weken afgesloten

Temse/Sint-Niklaas: vanaf 16 oktober N41 drie weken afgesloten

Op 16 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de laatste fase van de werken op de N41 tussen de Kettermuitstraat in Sint-Niklaas en de tunnel aan de Dorpstraat in Elversele. Hiervoor moet de N41 drie weken volledig dicht. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17. Er wordt ernstige verkeershinder verwacht.

Het afsluiten van de N41 is nodig om de aansluitingen van de nieuwe ventwegen ter hoogte van de tunnel te kunnen maken. Waterwegen en Zeekanaal NV maakt van de afsluiting gebruik om nieuwe kokers aan te leggen onder de N41 tussen rotonde Duivenhoek en Durmebrug.  Ook daar zal de N41 volledig afgesloten zijn. Door beide werken te combineren, kan bijkomende verkeershinder in de toekomst vermeden worden.

Omleidingen

Doorgaand verkeer op de N41 rijdt in beide richtingen van en naar Dendermonde om via het op- en afrittencomplex van de E17 in Waasmunster, de N446, Hamme-Zogge en Grembergen. Fietsers rijden om via de westelijke ventweg en de Mirabrug.

Weersafhankelijk

De werken die momenteel lopen, maar ook die van de laatste fase zijn erg weersafhankelijk. Bij aanhoudend slecht weer, kan de laatste fase pas starten op 23 oktober. Omdat in de laatste fase ernstige verkeershinder wordt verwacht is gekozen om de verkeersluwere week van de herfstvakantie op te nemen in de timing. Midden november zijn de werken volledig afgerond en kan het verkeer na anderhalf jaar werken gebruikmaken van de nieuwe weginfrastructuur.

Bereid u goed voor

We adviseren u om uw werknemers, klanten en leveranciers in te lichten over de bereikbaarheid van de omgeving.  Meer details en omleidingsplannen over de werken vindt u hier.