Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen behartigt de belangen van de ondernemingen in Vlaanderen. Om de standpunten van de Vlaamse ondernemingen te kennen, leggen we ons oor voortdurend te luister bij de ondernemers zelf. Tegelijk brengen we lokale, nationale en internationale tendensen in kaart. Zo kunnen we beleidsvoorstellen formuleren die de Vlaamse economie helpen groeien.

 

Wat is Voka?

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. We vertegenwoordigen meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, die samen goed zijn voor 65% van de private werkgelegenheid en voor 66% van de hier gerealiseerde toegevoegde waarde.

Voka ontstond in januari 2004, toen het Vlaams Economisch Verbond en de verschillende regionale Kamers van Koophandel in Vlaanderen besloten om een alliantie te vormen. Sinds 2008 werkt Voka bovendien nauw samen met 30 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt.

    

Waarvoor staat Voka?

Wat Voka wil zijn, dat staat in onze missie:

"Voka wil als het meest nabije, invloedrijke en professionele netwerk van ondernemers en de representatieve organisatie van ondernemingen in Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil op die manier fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van zijn regio."

 

Wie kan lid worden van Voka?

Ondernemingen worden rechtstreeks lid van Voka. Ze versterken zo de invloed van Voka als vertegenwoordiger van de ondernemingsbelangen en ze krijgen toegang tot het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen. Voka telt intussen meer dan 18.000 leden-bedrijven.
    


Hoe ziet de structuur van Voka eruit?

Voka bestaat als alliantie uit acht entiteiten: Voka - Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de zeven Voka - Kamers van Koophandel.

Voka - VEV legt zich vooral toe op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau, terwijl de Voka - Kamers vooral sterk staan in regionale belangenbehartiging, netwerking en een sterke dienstverlening aan bedrijven. Voor de Vlaamse ondernemingen in Brussel is er bovendien Voka Metropolitan.

News

 • Het vokaquizlogo
  Nieuws 14.06.2018

  Meer dan 12.000 Vlamingen namen deel aan de Grote Voka OndernemingsQuiz

  De afgelopen twee maanden kon je overal in Vlaanderen aan de gevel van meer dan 400 bedrijven oranje spandoeken spotten met daarop een quizvraag over het betreffende bedrijf.
  Lees meer
 • Eline De Munck
  Nieuws 14.06.2018

  Door de bril van Odette

  "We willen wereldwijd gedragen worden", zegt Eline De Munck. Ze lacht bij de dubbele betekenis van die zin.
  Lees meer
 • Klimaatplan
  Opinie 13.06.2018

  Een nationaal plan voor klimaat en energie

  2018 wordt een jaar van grootse klimaat- en energieplannen voor ons land.
  Lees meer
Meer nieuws over Vlaanderen

Activiteiten

 • Data-analyse in de gezondheidszorg
  Opleiding 19.06.2018

  Health Community: Data-analyse in de gezondheidszorg

  Graag nodigen we jullie uit op de Health Community sessie rond “Data-analyse in de gezondheidszorg”. Hoe zit het met de (aangekondigde) big data in de zorg en onderzoek?
  Lees meer en schrijf in
 • Banner wegwijs in de nieuwe innovatiesteun
  Netwerking 27.06.2018

  Wegwijs in de nieuwe innovatiesteun - Berchem

  Innovatie is een absolute must voor de groei van je bedrijf.
  Lees meer en schrijf in
 • Banner wegwijs in de nieuwe innovatiesteun
  Netwerking 05.07.2018

  Wegwijs in de nieuwe innovatiesteun - Gent

  Innovatie is een absolute must voor de groei van je bedrijf.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Vlaanderen