Skip to main content
  • Start voorbereidende werken Noordersingel - Turnhoutsepoort

Start voorbereidende werken Noordersingel - Turnhoutsepoort

Voor de heraanleg van de Turnhoutsepoort zal het Agentschap Wegen en Verkeer van 27 februari tot 6 maart een aantal doorsteken laten maken in de middenbermen van de Noordersingel en de afrit van de E34/E313. Die dienen om het verkeer tijdens de werken die 6 maart starten over de gepaste rijstroken te leiden. Vanaf 4 maart wijzigt de verkeerssituatie grondig.

Doorsteken Noordersingel en afrit E34/E313

Voor de heraanleg van de Turnhoutsepoort zal het Agentschap Wegen en Verkeer van 27 februari tot 6 maart 2017 een aantal doorsteken laten maken in de middenbermen van de Noordersingel en de afrit van de E34/E313. Die dienen om het verkeer tijdens de werken die 6 maart starten over de gepaste rijstroken te leiden. De doorsteken bevinden zich op de afrit van de E34/E313 richting het kruispunt met de Turnhoutsebaan en op de Noordersingel (ter hoogte van Trix en het kruispunt met Stenenbrug). Ter hoogte van de doorsteken moet het verkeer meestal over één rijstrook passeren in beide richtingen.

Gewijzigde verkeerssituatie van 4 maart tot mei 2017

Gemotoriseerd verkeer blijft steeds mogelijk op de Noordersingel en de Stenenbrug, telkens over 1 rijstrook in beide richtingen. Op de Stenenbrug wordt afwisselend op één van de brughelften gewerkt zodat het verkeer steeds door kan. De Turnhoutsebaan (N12) aan de buitenkant van de Singel wordt afgesloten voor alle autobestuurders tussen de Noordersingel en de inrit van de parking van het Rivierenhof. De Turnhoutsebaan (N12) aan de binnenkant van de Singel blijft bereikbaar vanaf de Singel.

Afrit afgesloten bij fileterugslag op E313

Bij fileterugslag op de E313 kan de afrit van de E313 afgesloten worden om verkeersonveilige situaties op de snelweg te vermijden. Verkeer wordt dan omgeleid via andere afritten op de ring. Indien er geen fileterugslag is, zal de afrit open blijven. Deze maatregel zal permanent geëvalueerd worden. 

Deze verkeerssituatie blijft van kracht tot mei 2017. Dan start een volgende fase. Het einde van de werken is voorzien eind 2017.

Meer info over faseringen en omleidingen vindt u hier. Er is door AWV ook een bereikbaarheidsadviseur aangesteld: bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0477 477 476