Skip to main content
  • Sint-Niklaas: Vanaf 6 november fasewissel heraanleg kruispunt R42 - Driekoningenstraat

Sint-Niklaas: Vanaf 6 november fasewissel heraanleg kruispunt R42 - Driekoningenstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft gemeld dat het op 6 november start met een nieuwe fase in de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De toegankelijkheid van het kruispunt wijzigt en er worden nieuwe omleidingsroutes van kracht. Deze fase duurt tot het voorjaar 2018.

De werfzones verplaatsen zich. Er zal vanaf 6 november gewerkt op de hoek van de Spoorweglaan en de Hofstraat. Het wegdek wordt er aangelegd, samen met een nieuwe riolering. Het verkeer kan niet meer vanuit de Spoorweglaan naar de Hofstraat en moet omrijden via de Plezantstraat. Op de hoek van de Kleine Laan en de Noordlaan wordt een bufferbekken aangelegd. Deze zone is eveneens niet meer toegankelijk voor verkeer. Ter hoogte van de Kleine Laan kan het autoverkeer niet richting Driekoningenstraat rijden.

Het doorgaand verkeer van en naar Stekene/Sint-Gillis-Waas kan zich verplaatsen via de N403, de Westelijke Tangent en de N70. Het centrum van Sint-Niklaas blijft toegankelijk voor het verkeer. Vanuit Stekene en Sint-Gillis-Waas kan je naar het centrum via de Plezantstraat (N403).

 

Ook tot eind november nog geen doorgang Driekoningenstraat t.h.v. Kazernestraat

Door onvoorziene omstandigheden (nutswerken) hebben de rioleringswerken en de werken aan de weg vertraging opgelopen. Tot eind november wordt gewerkt in de Driekoningenstraat ter hoogte van de Kazernestraat en de centrale oprit van Bpost/FOD Financiën. Tot dan kan het kruispunt vanuit de Driekoningenstraat niet worden bereikt. Tot eind november blijft de Driekoningenstraat volledig geknipt ten noorden van de Noordlaan. Het verkeer van de Noordlaan kan de Driekoningenstraat inrijden naar de Spoorweglaan.

Daarna kan vanuit de Driekoningenstraat de Spoorweglaan worden bereikt richting Westelijke Tangent. In omgekeerde richting zal deze beweging niet mogelijk zijn. Het zal eveneens niet mogelijk zijn om vanuit de Driekoningenstraat de Kleine Laan te bereiken.

Timing

Deze fase van de werken en de bijbehorende verkeerssituatie blijft van kracht tot het voorjaar 2018. Daarna verschuift de werfzone opnieuw. Het eind van de werken is gepland tegen de zomer van 2018.

 

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans