Skip to main content
  • Sint-Niklaas: Heraanleg kruispunt Driekoningen start op 18 april

Sint-Niklaas: Heraanleg kruispunt Driekoningen start op 18 april

Op 18 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De voorbereidende nutswerken worden de komende dagen afgerond. De heraanleg zal tot de zomer van 2018 duren. Er zijn diverse omleidingen.

Het kruispunt maakt plaats voor twee rotondes met vrijliggende fietspaden rond. Tussen beide rotondes komt een centrale oversteekplaats met verkeerslichten voor fietsers en voetgangers. De combinatie van de twee rotondes met verkeerslichten zal ook zorgen voor vlotter openbaar vervoer.

Vanaf 27 maart start de aannemer met het maken van doorsteken door de middenberm van de Hofstraat en de Spoorweglaan. Daarnaast legt hij een tijdelijke busweg aan in de Noordlaan, zodat bussen tijdens de werken steeds van de Noordlaan naar de Kleine Laan kunnen rijden.

 

Omleidingen vanaf 18 april

De aannemer start aan de kant van de Noordlaan en de Driekoningenstraat, aan de noordzijde van het kruispunt. De verbinding van noord naar zuid en omgekeerd zal niet langer kunnen. Zo veel mogelijk verkeersbewegingen tussen de Spoorweglaan, Hofstraat en de Kleine Laan blijven open. Er gelden verschillende omleidingen, zowel vanaf afstand als lokaal. Deze situatie zal duren tot het najaar van 2017. Daarna start een nieuwe fase met een andere omleidingssituatie.

 

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.