Skip to main content
  • Sint-Niklaas: Fasewissel werken kruispunt R42 – Driekoningenstraat uitgesteld naar 9 april

Sint-Niklaas: Fasewissel werken kruispunt R42 – Driekoningenstraat uitgesteld naar 9 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start pas op 9 april start met een nieuwe fase in de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De toegankelijkheid van het kruispunt wijzigt en er worden nieuwe omleidingsroutes van kracht. Deze fase duurt drie maanden.

De werfzones verplaatsen zich. Er zal vanaf 9 april gewerkt op de hoek van de Kleine Laan en de Hofstraat. Het verkeer kan niet meer vanuit de Hofstraat naar de Kleine Laan en de spoorwegtunnel en moet tot eind mei omrijden via de Casinostraat en Broodstraat. Eind mei wordt ook een maand lang gewerkt aan het kruispunt van de Hofstraat met de Casinstraat. Dan wordt een omleiding georganiseerd via de Boonhemstraat en de Richard Van Britsomstraat. De rijrichting wordt in die straten omgekeerd.

Het verkeer kan wel opnieuw van de Spoorweglaan naar de Hofstraat en moet niet langer omrijden via de Plezantstraat.

Timing

Deze fase van de werken en de bijbehorende verkeerssituatie blijft wellicht van kracht tot het zomerbouwverlof (juli 2018). Na het bouwverlof wordt de laatste fase aangepakt. Het einde van de werken wordt verwacht tegen september 2018.

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier