Skip to main content
  • Schilde/Wijnegem: omleiding werken kruispunt Turnhoutsebaan-Waterstraat

Schilde/Wijnegem: omleiding werken kruispunt Turnhoutsebaan-Waterstraat

Momenteel voeren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Schilde ingrijpende werken uit op de Turnhoutsebaan (N12).Vanaf 7 november wordt er gewerkt aan de aansluiting van de Waterstraat op de Turnhoutsebaan richting Schilde/Wijnegem. De toegang tot de Waterstraat is een maand lang afgesloten. Vrachtverkeer wordt bijkomend omgeleid.

Van maart 2016 tot midden 2017 voeren AWV en de gemeente Schilde ingrijpende werken uit op de Turnhoutsebaan (N12) in Schilde. Tussen het kruispunt met de Wisselstraat en de gemeentegrens met Zoersel krijgt de N12 een facelift. Zowel de fietspaden, de rijbaan, de riolering en enkele gevaarlijke kruispunten worden vernieuwd. Nog tot midden december 2016 wordt gewerkt op het gedeelte tussen de Oudebaan en de Liersebaan. Hoewel doorgaand verkeer mogelijk is in beide richtingen, hebben de werken impact op het verkeer in de regio.

Vanaf 7 november wordt er gewerkt aan de aansluiting van de Waterstraat op de Turnhoutsebaan richting Schilde/Wijnegem. De toegang tot de Waterstraat is een maand lang afgesloten. Vrachtverkeer wordt omgeleid.

Aparte omleiding vrachtverkeer

Plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de Kroondreef, Schildedreef en Noorderlaan. Verkeer vindt aansluiting via de Klein Waterstraat naar de Turnhoutsebaan. Vrachtverkeer wordt omgeleid via de Bethaniënlei en Handelslei in Zoersel. Op de Turnhoutsebaan zelf kan het verkeer wel in beide richtingen blijven rijden.

Turnhoutsebaan even afgesloten in december 2016

In december 2016 wordt het stuk tussen de Oudebaan en de Liersebaan gedurende een zeer korte periode volledig afgesloten omdat de verkeerseilanden worden aangelegd en de rijbaan over de gehele breedte wordt geasfalteerd. Er zullen dan ook omleidingen gelden. De exacte datum is nog niet bekend.

Meer info: //wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-turnhoutsebaan-schilde