Skip to main content
Map
  • Unieke samenwerking Credendo en Voka versterkt internationale activiteiten van Vlaamse ondernemers

Unieke samenwerking Credendo en Voka versterkt internationale activiteiten van Vlaamse ondernemers

  • 03/06/2021

De zes Voka - Kamers van Koophandel ondertekenden een samenwerkingsakkoord met Credendo, ter versterking van het Mercurio Global Ambassador netwerk. Dankzij het partnership met Credendo hebben we de expertise in huis om ondernemers te begeleiden in het omzetten van onzekerheden in kansen zodat zij hun ambities buiten de landsgrenzen kunnen waarmaken. De ambitie? Samen ondernemend Vlaanderen uitbouwen, lokaal, maar vooral in de wereld!

Internationaal ondernemen in 2021

Internationaal actieve ondernemers en ondernemingen werden wakker geschud het afgelopen jaar: de coronaperiode, Brexit… Verschillende gebeurtenissen hebben ons attent gemaakt op het belang van risico’s goed in kaart te brengen en voorbereid te zijn op het ondenkbare. Echter mag dit ons niet tegenhouden om te internationaliseren, wat vandaag belangrijker is dan ooit tevoren om er terug bovenop te geraken. We zien deze crisis dan ook als een opportuniteit om iets ambitieuzer te zijn en met ondernemend Vlaanderen naar de top te reiken. 
 

Samen groeien met Credendo

Die ambitie bereiken we niet alleen. Met trots stellen we Credendo voor als partner. Dit jaar bestaat Credendo 100 jaar. Reeds 100 jaar begeleiden ze bedrijven in het beperken en indekken van de risico’s in het buitenland. Reeds 100 jaar helpen ze bedrijven in het verleggen van hun internationale grenzen. Reeds 100 jaar zetten ze Belgische bedrijven op de wereldkaart. Reeds 100 jaar zetten ze onzekerheden om in kansen.

Of het nu gaat over een producent van onze overheerlijke Belgische pralines of over een Belgisch bouwbedrijf dat een overheidsopdracht wint voor de bouw van een ziekenhuis in Latijns-Amerika, Credendo zal in overleg met de exporteur zoeken naar de meest gedegen verzekeringsoplossing.

Meer en meer KMO’s vinden de weg naar Credendo voor de financiering van de buitenlandse kopers van hun kapitaalsgoederen. Maar ook voor de kredieten die exporterende bedrijven aanvragen bij hun banken, kan Credendo een helpende hand uitreiken. Redenen genoeg dus om met Credendo in zee te gaan.

Internationaal ondernemen met Voka

Vorig jaar lanceerde Voka Mercurio, de dienstverlening internationaal ondernemen voor bedrijven in al hun levensfasen. Met Credendo als partner hebben we de juiste expertise om ondernemers die deelnemen aan de trajecten Mercurio - Go International en – Beyond Borders te begeleiden op vlak van buitenlands risicobeheer en kredietverzekering. Daarnaast is er het netwerk van Mercurio Global Ambassadors. Een netwerk van ondernemers die reeds internationaal actief zijn en hun ervaringen en expertise willen aftoetsen met elkaar alsook delen met andere ondernemers om ook hun internationale grenzen te verleggen. 

We zijn er dan ook sterk van overtuigd dat we samen met onze Mercurio Global Ambassadors en Credendo als partner ondernemend Vlaanderen verder kunnen uitbouwen, lokaal, maar vooral in de wereld

www.voka.be/mercurio

Mercurio Voka   Mercurio Voka Global Ambassadors
 

Contactpersoon

Kim Gabriëls

Projectmanager Internationaal Ondernemen & Jong Voka

Voka Mercurio

 

Proximus
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - headoffice
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan