Skip to main content
 • Ready2GO: Exclusief Europees begeleidingsprogramma

Ready2GO: Exclusief Europees begeleidingsprogramma

Eurochambres, de koepelorganisatie van Europese kamers van koophandel, lanceerde het Ready2Go programma waarbij 80 kmo’s individueel worden begeleid bij de opmaak van een internationaal business.

 

Het programma focust op de volgende landen:  Chili, India, Canada, de Verenigde Staten en Kameroen. De deelnemers zullen inzicht krijgen in hun manier van werken maar ook de eerste stappen zetten tot het aangaan van partnerships in deze landen.

 

Elk deelnemend bedrijf krijgt een opleiding op afstand en advies gedurende de hele looptijd van het programma. Zij zullen ook de mogelijkheid krijgen om overzeese markten te verkennen, en kunnen deelnemen aan 2 extra opleidingen die worden georganiseerd in 5 verschillende hubs in Europa alsook deelnemen aan 2 netwerkevenementen in de geselecteerde landen waarbij de reiskosten gedeeltelijk worden terugbetaald. Deelname aan de activiteiten is gratis.

 

Deze opportuniteit is wel slechts weggelegd voor80 geselecteerde bedrijven. 

 

Bedrijven die in aanmerking komen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 

 • een kmo zijn
 • gevestigd zijn in een Europese lidstaat of land dat deelneemt aan het COSME programma (Albanië, Armenië, Bosnië Herzegovina, Macedonië, Ijsland, Moldavië, Montenegro, Servië en Turkije)
 • actief zijn in een productiesector (consulting bedrijven en professionele dienstverleners komen niet in aanmerking)
 • in staat zijn om in het Engels te werken
   

De 80 geselecteerde bedrijven zullen:

 • Deelnemen aan een 3-daagse individueel opleidings- en begeleidingsprogramma (dat zal worden georganiseerd op de hoofdzetel van het bedrijf) tussen juni en augustus 2017
 • Deelnemen aan een 2-daagse opleiding die wordt georganiseerd in een Europese stad  (tussen juli en oktober 2017)
 • Hun internationaal business plan opmaken met de ondersteuning van Ready2Go
 • Deelnemen aan 2 matchmaking evenementen die worden gehouden tussen november 2017 en juli 2018 in twee van de volgende landen: Canada, Kameroen, Chili, India en de Verenigde Staten.
   

Het kandidatuurformulier is beschikbaar via de volgende link : www.b2match.eu/ready2go en moet worden ingediend vóór 31 maart 2017

 

 Meer informatie over  toelatingsvoorwaarden en selectiecriteria, de data en het programma is beschikbaar via www.b2match.eu/ready2go.