Skip to main content
  • Pilootproject bundeling binnenvaartcontainers verlengd

Het pilootproject om kleine containerbinnenvaartvolumes te bundelen, wordt verlengd tot 5 maart.Tegen die tijd zal een evaluatie uitwijzen of dit pilootproject ook na 5 maart wordt verdergezet. 
Samen met onder andere een centrale lichterplanning heeft deze ‘pilot’ als doel om het afhandelingsproces van containers op de maritieme terminals in de haven te verbeteren. De voorlopige resultaten tonen inderdaad een toename van de gemiddelde call size en een verbeterde afhandeling van lichters. Een definitieve evaluatie is voorzien in februari. 

Het actieplan containerbinnenvaart werd op 19 april ondertekend door een brede waaier aan stakeholders van de Antwerpse havengemeenschap: de maritieme terminals, de scheepsagenten (ASV), binnenvaartoperatoren (ICBO), expediteurs (VEA), verladers (OTM), Alfaport Voka, NxtPort, Cepa, het Havenbedrijf Antwerpen, De Vlaamse Waterweg en de Vlaamse overheid. Het pilootproject om kleine binnenvaartvolumes te bundelen, is een van de maatregelen binnen dit actieplan en is op 5 november van start gegaan.

Lees hier meer info.
 

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans