Skip to main content
  • Pendelfonds: projectoproep

Ondersteuning duurzame mobiliteit

Wil uw bedrijf meewerken aan een meer duurzaam woon-werkverkeer van uw medewerkers? Door bijvoorbeeld te investeren in alternatieven zoals de fiets of het collectief vervoer? Het Pendelfonds van de Vlaamse regering subsidieert projecten van bedrijven die het aantal autoverplaatsingen van hun werknemers op een duurzame manier verminderen. Vraag vóór 29 januari alvast uw dossiernummer aan.

Procedure

De eerste vereiste om in aanmerking te komen voor een financiële tussenkomst, is de aanvraag van een dossiernummer. Deze aanvraag verplicht u later tot niets, maar is wel essentieel om kans te maken op een projectsubsidie. Daarna hebt u nog tot 16 april 2018 de tijd om uw investeringsproject in te dienen.

Criteria

Projecten die een modale verschuiving naar duurzame vervoermiddelen zoals fietsen of carpoolen beogen, kunnen in principe in aanmerking komen voor subsidiëring. Dit kan bv. gebeuren via het leasen van bedrijfsfietsen, of via beperkte infrastructurele ingrepen die de functionele fietsverplaatsingen of carpooling faciliteren. Ook personeelskosten om het project te coördineren, worden tot op zekere hoogte gesubsidieerd. 

De volledige lijst met maatregelen die in aanmerking komen vindt u hier.

Laat u bijstaan

Wil u een aanvraag indienen? De Provinciale Mobiliteitspunten van de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen begeleiden u gratis en professioneel bij de opmaak van uw dossier.


www.pendelfonds.be

logo pendelfonds