Skip to main content
  • Home
  • Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Denkt u al aan internationalisering? 

Bij Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen staan wij klaar voor onze leden om hen te begeleiden en adviseren binnen het gebied van internationalisering.

Vlaanderen is een van de meest open economieën van de wereld. Internationale handel is dan ook een belangrijk onderdeel voor onze Vlaamse bedrijven. Ondernemen is steeds een beetje avontuur, zeker als we de wereld intrekken. 

Internationaal Ondernemen

 

Stel uw vragen via onze Internationale Helpdesk

Bij ons kunt u terecht voor al uw vragen rond...

  • buitenlandse contacten
  • internationaal tewerkstellen
  • internationale betalingen
  • btw
  • agentuur
  • import en export
  • ...

Met ons deskundig team zorgen wij ervoor dat uw vragen snel en professioneel beantwoord worden.

 

Kom meer te weten over exportdocumenten, ATA-Carnet en Visa

Meer dan 20.000 oorsprongsdocumenten worden jaarlijks door Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen uitgereikt. We staan ook tot uw dienst voor de uitreiking van het ATA-Carnet, legalisatie van uw documenten, visa voor reispassen en digitale handtekeningen.

 

Netwerk tijdens onze Business Clubs en events

Onze actualiteitsseminaries behandelen steeds internationale thema's. Zo zetten we onder andere export naar, import uit en investeringen in een bepaald land in de kijker.

Tijdens dergelijke business clubs en events nodigen wij steeds experts waarvoor internationalisering geen onbekend domein is. Deze gerenommeerde sprekers verrijken uw kennis en wijzen u op de opportuniteiten van het internationaliseren.

 

Ga mee op internationale inspiratiemissiesTechtrip Israël

Jaarlijks organiseren wij in het voorjaar techtrips naar technologisch geavanceerde regio’s die onze leden kunnen inspireren. Thema's zoals Artificial Intelligence, Virual Reality en Internet of Things zijn slecht enkele van de vele onderwerpen die aan bod komen tijdens dergelijke inspiratiemissie. 

Dit jaar trokken we met een groep van vijftig enthousiaste ondernemers naar Israël. Daar leerden we kennis maken met techbedrijven, startups, acceleratoren en research instituten van Tel Aviv en Jeruzalem. 

In het najaar organiseren we een ontdekkingsreis naar onbekende en vaak moeilijk toegankelijke gebieden. Soms komt ondernemerschap piepen uit een onverwachte hoek.

 

Bereid u voor op internationalisering via onze intensieve begeleidingsprogramma's

Het Plato Born Global-traject wil jonge snelgroeiende ondernemingen met een innovatief karakter op de best mogelijke manier voorbereiden op hun internationalisering.

Het Plato Internationaal-traject helpt dan weer bestaande bedrijven helpen bij hun internationale groei. Een volgend traject wordt in 2020 opgestart. 

 

Kom naar een van onze ambassadeurslunches en krijg zakelijk advies op een schoteltje

Binnenkort houden wij een informele lunch met onze leden. Tijdens dit moment kan u al uw vragen stellen en uw cases rechtstreeks voorleggen aan de ambassadeur. 

Hou dus zeker onze webpagina in de gaten.

 

Wilt u meer informatie? Bekijk dan zeker onze webpagina

EFRO VLAIO     EU

Contactpersonen

Stefan Derluyn

Directeur regio Haven - Manager Internationaal Ondernemen en Exportdocumenten - Chief Digital Officer

Leen Vandermoere

Opleidingen - Internationaal Ondernemen

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat