Skip to main content

De veranderende rol van de IT manager

Klanten zijn veeleisender, interne processen wijzigen veelvuldig. Business en IT staan vandaag meer dan centraal in de bedrijfsvoering. Een toekomstgerichte IT manager is proactief, disruptief en innovatief. Tijdens deze opleiding brengen we jou als IT-specialist inzichten bij om optimaal in te zetten op de nieuwe uitdagingen waarmee je te maken krijgt. 

IT manager van de toekomst 

Het economisch speelveld verandert continu. De focus is verschoven naar de klant, die alsmaar meer verwacht en ook nog eens sneller. Tel daarbij de groeiende complexiteit, de drang naar digitalisering en datagedreven bedrijfsvoering. Dit geheel maakt dat we ons in een andere realiteit bevinden dan gisteren.  Dit maakt het noodzakelijk om onze management technieken hieraan aan te passen.  Typische klachten als je dit niet doet is dat je ervaren wordt als traag, onvoorspelbaar en je lage tot matige kwaliteit oplevert.

Toegevoegde waarde 

In deze training gaan we dieper in op het beheren van kenniswerk op vlak van project/program/portfolio en de governance daarrond.  Hoe creëer je overzicht van het werk en creëer je een omgeving waar projecten kans hebben op slagen?  Hoe kan je beantwoorden aan de toenemende vraag om én meer voorspelbaar te zijn én tegelijk meer flexibel/wendbaar te zijn?

De klassieke oplossingen zoals harder werken en/of meer mensen aanwerven zal niet noodzakelijk het probleem oplossen en kan het probleem zelfs vergroten. 

Management technieken uit de praktijk, verrijkt met echte verhalen en een snuifje filosofie.   

Programma
  • Types van werk
  • Visualiseren
  • Capaciteit
  • Prioriteren
  • Inschattingen
  • Simulatie van werk
  • ...
Doelgroep

Deze infosessie richt zich in de eerste plaats naar managers, people managers, strategie managers, technisch management en leidinggevende professionals die bezig zijn met optimalisatie van de bedrijfsprocessen en digitale innovatie binnen een organisatie.

Docent

Jan De Baere 

Business & Organisational Coach bij Cegeka

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Melanie Capocciuti

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 185,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo