Skip to main content

REACH: Chemische stoffen in een Duurzame Economie

Krijg een algemeen overzicht van REACH-verplichtingen en autorisatie/restrictie in het bijzonder, begrijp de link tussen REACH en duurzame economie en leer de toekomstplannen van de Commissie i.v.m. REACH en duurzaamheid kennen.

Wat is REACH?

REACH is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen. Het beschrijft waar bedrijven en overheden zich aan moeten houden. REACH staat voor: Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen. Deze verordening geldt voor alle landen van de Europese Unie.

Wat houdt deze opleiding in?

De opleiding zal een algemeen overzicht geven van de verplichtingen onder REACH met een specifieke focus op autorisatie en restrictie aangezien deze instrumenten een centrale rol spelen in de transitie naar een meer duurzame economie. U zal een kijkje achter de schermen krijgen van het autorisatie en restrictieproces en de impact die deze reeds gehad en nog zullen hebben (bv. microplastics restrictie, zeer zorgwekkende stoffen in voorwerpen). Er zal ook kort gesproken worden over de plannen van de Commissie om deze processen te versterken in de komende jaren.

Programma
  • Je krijgt een algemeen overzicht van REACH-verplichtingen en autorisatie/restrictie in het bijzonder, leert de link tussen REACH en duurzame economie begrijpen en leert de toekomstplannen van de Commissie i.v.m. REACH en duurzaamheid kennen.
  • Daarna volgt een uitgebreide vragensessie. De docent houdt van een open discussie met diegene die de opleiding volgen 
Doelgroep

Elke geïnteresseerde kan deelnemen, er is geen of minimale voorkennis vereist.

Docent

Simon Cogen, Senior Scientific Policy Officer Chemicals, Eenheid Duurzame Economie (FOD Economie).
Simon werkt voor de REACH Helpdesk en houdt zich meer algemeen bezig met de rol van chemische stoffen in een duurzame economie. Hij is vertegenwoordiger van de FOD Economie in het Belgische Comité REACH en onafhankelijk wetenschappelijk expert in het Socio-Economic Analysis Committee (SEAC) van het European Chemicals Agency (ECHA).
 

 Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Aantal opleidingsuren: 2 uren

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 185,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo