Skip to main content

Innovatie en risicobeheersing

Risicovrij innoveren in markten met een toenemende snelheid? Easy!
In deze workshop leer je op een adequate manier omgaan met alle mogelijke risico's van je innovatiestrategie binnen je onderneming. 

Risicobeheersing 

Risicovrij innoveren in markten met toenemende snelheid, het is geen gemakkelijke opdracht. Zeker niet in tijden van extreme onzekerheid. 

De onvoorspelbaarheid en volatiliteit van de markt maakt plannen moeilijk. Vooruitkijken wordt haast onmogelijk, laat staan voorspellingen doen over de toekomst. De beste manier om innovatierisico's tot een minimum te beperken is net door de onzekerheid te omarmen. Een cultuur van experimenteren en snel falen in een wendbare organisatie helpt je hiermee om te gaan, iets wat startups dagdagelijks doen, maar KMOs niet voldoende.

Daarnaast is samenwerking de sleutel tot risicobeheersing. Corporate venturing is daarin een belangrijk draaiboek aan het worden dat grote en kleinere bedrijven toepassen op het snijvlak van onderzoek, innovatie en groei. Wat betekent dit in de context van een KMO en hoe kan het corporate venturing draaiboek worden toegepast?

Toegevoegde waarde van deze opleiding 

Dankzij deze nieuwe aanpak word je in geen tijd een meester in risicobeheersing en wordt innovatie een deel van je DNA. Ontdek tijdens een interactieve sessie hoe je optimaal inzet op risicobeheersing binnen jouw onderneming 

Programma

Zal mijn innovatieproject een succesverhaal worden? Hoeveel moet ik investeren voor ik mijn doel bereik? Welke risico’s komen daarbij kijken? Nieuwe plannen bezorgen je niet alleen een boost aan energie, maar ook een hele reeks kopzorgen. 

Net daarom is deze interactieve workshop een must voor jou. Je leert tijdens deze sessie alles over risicobeheersing, hét middel om op een proactieve en gestructureerde manier risico’s in kaart te brengen, te evalueren en vervolgens beter te beheersen. 

Dankzij deze nieuwe aanpak word je in geen tijd een meester in risicobeheersing en wordt innovatie een deel van je DNA.

Het wordt een halve dag van interactie !

Doelgroep

Deze workshop is voor iedereen die voluit wil gaan voor innovatie, maar wel op een doordachte manier.

Docent

Omar Mohout ; Partner en Head of Digital bij Nova Reperta en een voormalige technologieondernemer, is een veel gepubliceerd technologieauteur, C-niveau adviseur van groeibedrijven en Professor Ondernemerschap bij Antwerp Management School en Solvay Business School. Hij is auteur van 'Lean Pricing', 'Het Belgische Startup Landschap', 'Crowdfunding in België', ‘Corporate Venturing’ en de populaire 'Startup Master Class’ serie.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Melanie Capocciuti

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo