Ga voor een doordachte structurering van je vennootschap(pen)!
Tijdens deze opleiding zullen de belangrijkste fiscale aandachtspunten om een vennootschap in een Belgische context te structuren aan bod komen. Je zal vier belangrijke thema’s behandelen waar elke Belgische onderneming ooit mee in aanraking zal komen. Hoe kan je fiscaal optimaal geld uit uw vennootschap halen, met bijzondere aandacht voor de verschillende dividend regimes. Wat zijn de verschillen tussen onroerende goederen privé aanhouden of via een vennootschap? Is het nuttig om in een zuivere Belgische context met een holding te werken? Tenslotte krijg je een overzicht van de belangrijkste fiscale incentives inzake onderzoek en ontwikkeling.
Tijdens deze opleiding zullen onder andere aan bod komen:
- Fiscale behandeling van dividenduitkeringen (liquidatiereserve, VVPRbis, …)
- Kapitaalverminderingen
- Onroerend goed uit de vennootschap halen
- Fiscale behandeling opbrengsten onroerend goed in vennootschap vs privé
- Gesplitste aankoop vruchtgebruik / naakte eigendom
- Holding in Belgische context
- Fiscale behandeling van beleggingen in een holding
- Aftrek innovatie inkomsten
- Vrijstelling BV voor O&O
- Vergoeding voor auteursrechten
Deze opleiding is gericht op Eigenaars-Ondernemers, CFO's en financieel verantwoordelijken van KMO's en familiebedrijven.
Er is geen specifieke voorkennis vereist. Praktijkervaring met de diverse fiscale aandachtspunten binnen een Belgische vennootschap zijn een pluspunt.
Bernhard Glorieux, Counsel KPMG Law
Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507
Aantal opleidingsuren: 2 uren
Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.