Lerend netwerk - Transitio

23/05/2017

Met het nieuwe besloten en discreet lerend netwerk Transitio wil Voka Oost-Vlaanderen een antwoord bieden op de vragen: ‘Hoe zie ik de toekomst van mijn bedrijf’ en ‘Hoe garandeer ik de continuïteit en waarde van mijn bedrijf?’.

Dit exclusieve begeleidingstraject biedt plaats aan 12 bedrijfsleiders en zaakvoerders die zich – in alle discretie – willen voorbereiden op het verkennen van hun strategische opties met betrekking tot de continuering van de activiteit van hun bedrijf.

Zal er in de toekomst familie zijn die uw bedrijf overneemt? Zal het verkocht worden aan iemand van buiten het bedrijf of misschien wel aan enkele managers?

Nog voor deze vragen beantwoord worden, zal u het bedrijf hierop moeten voorbereiden. 

Tijd om even op de pauzeknop te drukken en een stand van zaken op te maken.

Vanuit de interesse uit de markt en op basis van research van specialisten, is een periode tussen 1 en 5 jaar ideaal om zich te informeren en te leren over hoe dergelijk proces in zijn werk gaat en hoe men er zich het beste op kan voorbereiden. Deze goede voorbereiding is cruciaal om de maximale waarde en continuïteit van de onderneming te garanderen.

U krijgt dankzij het traject Transitio inzichten in de verschillende aspecten die een toekomstige overdracht succesvol kunnen maken. Tijdens de sessies wordt u uitgedaagd om deze inzichten in alle discretie te vertalen naar uw eigen bedrijfspraktijk. U zal daardoor sterker in uw schoenen staan om strategische beslissingen te nemen ten voordele van de continuïteit en waarde van uw onderneming.

Op 29 juni vindt de volgende sessie plaats. Aansluiten is steeds mogelijk, na inschrijving. In totaal voorzien we een tiental avondsessies die begeleid worden door Piet De Coninck, expert en mentor van deze groep. 


Thema’s die tijdens deze sessies behandeld worden:

Sessie 1: Kick off + ondernemersgetuigenis
Sessie 2: Strategie en groei
Sessie 3: Marktkennis + sectoranalyse
Sessie 4: Toekomst
Sessie 5: Zelfkennis: wie ben ik als persoon en ben ik (on)misbaar in mijn organisatie, van waaruit leid ik mijn bedrijf ?
Sessie 6: Organisatie en corporate governance
Sessie 7: Financiële structuur
Sessie 8: Juridische structuur
Sessie 9: Voorbereiding = due diligence
Sessie 10: Waardebepaling

In onze folder kunt u in detail lezen wat het Lerend netwerk Transitio inhoudt, en meteen enkele persoonlijke getuigenissen vinden van deelnemers. Contacteer ons gerust voor vragen!

 

Doelgroep

Bedrijfsleiders
 

Mentor

Piet De Coninck
 

Informatie en inschrijvingen

Indien u meer informatie wilt over Transitio en de inhoud van het programma, kan u terecht bij Philippe Lorrez of telefonisch op +32 487 543 842.