Businessclub innovatie 2018: laat u inspireren, een jaar lang

20/02/2018

Businessclub Innovatie brengt professionals samen die hun onderneming naar een hoger niveau willen tillen door innovatie. Samen met collega-ondernemers bezoekt u acht innovatieve bedrijven. Laat u inspireren, zowel door hun praktische voorbeeld als door de input van de andere deelnemers.

Na de succesvolle editie van vorig jaar, starten we in februari 2018 opnieuw met een uniek traject langs Oost-Vlaamse ondernemingen die zich onderscheiden door innovatie. Deze bezoeken bieden u een unieke blik achter de schermen, een kans om vragen te stellen aan de mensen die het dagdagelijks waarmaken en een klankbord van gelijkgezinden.

 

Programma

 • 20/02 Homelab 
  Dit initiatief van Imec en UGent is het eerste onafhankelijke labo voor smart home applications in Europa. We ontdekken er een unieke innovatieruimte voor IoT en Smart Living concepten, met de meest geavanceerde technologieën en testfaciliteiten. Ontwikkelaars kunnen er tijdelijk intrekken om prototypes en producten te testen en te cocreëren. 

 

 • 20/03 Trifinance
  TriFinance uit Merelbeke is een finance consultancy bedrijf met verschillende vestigingen in Vlaanderen, Nederland en in Duitsland. Met Me Inc (Me Incoporated) kan Trifinance uitpakken met een vernieuwende mensgerichte visie en toepassing in HR. De werknemer is er zelf ondernemer van zijn eigen talenten, vaardigheden, kennis en carrière. Aangepaste coaching, mentoring, trainingen en andere tools worden binnen dit innovatief HR-beleid gericht ingezet. 

 

 • 24/04 Niko
  Niko produceert in Sint-Niklaas inspirerende domotica en biedt lighting solutions op maat. Niko zoekt steeds de meest vernieuwende elektronische oplossingen en toepassingen. Het bedrijf werd bekroond met de Red Dot Award, de internationale prestigieuze prijs voor productdesign. 

 

 • 29/05 Verstraete IML
  Verstraete IML in Maldegem is wereldmarktleider in mould labels. Dankzij het toepassen van verschillende kanalen en rollen werkt men er elke dag aan continu verbeteren, procesoptimalisatie en procesinnovatie. 

 

 • 19/06 Handimove
  Handi-Move zorgt voor innovatie in til- en verzorgingstoestellen op maat van de gebruikers. Handi-move werkt met deskundige medewerkers en heeft een eigen Research & Development afdeling waar steeds vernieuwende oplossingen gezocht worden voor de meest recente noden. De nieuw ontwikkelde producten ondergaan hierbij verschillende kritische tests waaronder een duurtest van verschillende maanden. Hun til- en verzorgingstoestellen worden wereldwijd verdeeld. 

 

 • 18/09 Beaulieu
  Beaulieu International Group produceert zowel grondstoffen en halffabricaten als afgewerkte vloerbekleding en bouwde hiermee een globale reputatie op. Beaulieu International Group bestaat uit drie business units: Flooring Solutions, Polymeren en Engineered Products. Het bedrijf zet actief in op open innovatie door partnerschappen aan te gaan met universiteiten, onderzoeksinstituten en internationale bedrijven. Samen met de partners creëren ze zo baanbrekende nieuwe en efficiëntere producten. 

 

 • 23/10 Hello Customer
  Hello Customer richt zich op het verhogen van de customer intimacy. Hiervoor hebben zij een vernieuwende aanpak die niet vertrekt vanuit standaardenquêtes of selectievakjes, maar vanuit waardevolle klantenfeedback waarbij er geluisterd wordt naar de klanten. Hello Customer ontwikkelt data science die deze werking ondersteunt en benadrukt hierin het belang van het in huis halen van de juiste klantgerichte medewerkers. 

 

 • 20/11 Ontex
  Ontex is een toonaangevende, internationale producent van wegwerpartikelen voor persoonlijke hygiëne. Dit bedrijf creëerde een innovatiegemeenschap en bezit vier technische centra in België en Duistland. Dit alles ter bevordering van een constante productupgrade- en ontwikkeling. We brengen een bezoek aan Ontex Buggenhout, de belangrijkste vestiging voor de productie van incontinentieproducten.

 

Informatie en inschrijvingen

Schrijf meteen in of stuur een mailtje naar Viola Vandelanotte of bel 09 266 14 31.