Skip to main content
  • Nieuws
  • Zomerstages Voka: Marc Hendrickx en Lorin Parys aan het werk

Zomerstages Voka: Marc Hendrickx en Lorin Parys aan het werk

  • 25/08/2017

Zowel Continental Automotive als Rode Kruis-Vlaanderen uit Mechelen hebben met Marc Hendrickx en Lorin Parys twee parlementariërs mogen ontvangen op de werkvloer. Hun bedrijfsbezoeken passen in de reeks zomerstages, waarmee Voka de Vlaamse volksvertegenwoordigers een realistische indruk geeft van hoe het eraan toe gaat op de werkvloer van onze bedrijven.

Marc Hendrickx koos dit jaar voor een zomerstage bij Continental Automotive, na vorige jaren onder andere al BelOrta, Mazda en Rode Kruis-Vlaanderen te hebben bezocht. “Deze stages zijn een goed initiatief van Voka, dat ons toelaat om de vinger aan de pols van het bedrijfsleven te houden. Voor een politicus is dat belangrijk, al zeker in de regio waar hij of zij actief is”, stelde hij bij aanvang van zijn stagedag stage.
Managing director Stefaan Van Thielen nam hem een dag op sleeptouw door het bedrijf, dat wielsensoren en innovatieve remsystemen fabriceert. “In de jaren tachtig stond dit bedrijf aan de wieg van de ABS-remsystemen. De eerste prototypes ervan zijn hier gefabriceerd”, geeft hij aan.

Sterk geautomatiseerd
Met een vijfhonderdtal medewerkers fabriceert Continental Automotive in Mechelen dagelijks 110.000 remsensoren, 550.000 remventielen en 9.400 volledige remsystemen bestemd voor klanten in Europa, Amerika en Brazilië. Onder andere investeringen voor een bedrag van 85 miljoen euro in automatisatie in de jongste jaren en een voortdurende aandacht voor efficiëntie dragen ertoe bij dat het bedrijf deze aantallen kan koppelen aan hoogstaande kwaliteit. Tijdens de rondleiding door de plant, toont Marc Hendrickx zich onder de indruk van de innovatieve technologie en robotica waarmee het fabricageproces gepaard gaat.

 

Onderbouwde aanpak
Lorin Parys’ keuze voor een stage bij Rode Kruis-Mechelen, was dan weer ingegeven door onder andere zijn werk in de commissie Welzijn. Niet toevallig speelde het eerste luik van zijn bezoek zich af rond het Centre of Evidence-Based Practice (CEBaP) dat Rode Kruis-Vlaanderen de jongste jaren heeft uitgebouwd. Dit team neemt over uiteenlopende onderwerpen reeds bestaande studies onder de loep, om tot eenduidige, wetenschappelijk onderbouwde conclusies te kunnen komen die als basis voor de verdere werking moeten dienen.
“De onderbouwde aanpak van CEBaP sluit aan bij mijn politieke visie. Vlaanderen beschikt vandaag over een welzijnsportefeuille van ruim tien miljard euro, maar bij het aanwenden van dat budget vaart het nog te veel blind. Terwijl ik vind dat wanneer je middelen aan iets wil toewijzen, je toch moet zien dat je die toewijst aan zaken die werken”, gaf hij aan CEO Philippe Vandekerckhove aan het begin van de dag mee.

Na een toelichting door professor Emmy De Buck die deze wetenschappelijke afdeling aanstuurt, schetste de CEO hem de context waarin Rode Kruis-Vlaanderen vandaag opereert. In Vlaanderen steunt zijn organisatie op 1.300 werknemers en bijna 13.000 vrijwilligers, verspreid over bijna 250 lokale afdelingen. Met een jaarlijks budget van 200 miljoen euro organiseert en voert het onder andere de bloedinzameling en -verdeling uit, runt het opvangkampen voor asielzoekers en staat het in voor eerstehulpverlening bij uiteenlopende evenementen. Tijdens het afsluitend bezoek aan een opvanginitiatief in Lint kreeg Lorin Parys ook nog een reële indruk van de werking van een opvangkamp mee.

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei