Skip to main content
  • Nieuws
  • Zomerstages: Antilope De Bie dompelt Kathleen Krekels onder in drukkersstiel

Zomerstages: Antilope De Bie dompelt Kathleen Krekels onder in drukkersstiel

  • 10/09/2017

Volksvertegenwoordiger Kathleen Krekels uit Schilde heeft het voorbeeld gevolgd van vele tientallen Vlaamse en federale parlementsleden, door van het huidige politieke zomerreces gebruik te maken om een Voka-zomerstage uit te voeren bij Antilope De Bie in Lier. Met dit initiatief laat Voka geïnteresseerde parlementariërs proeven van de werkvloer van bedrijven, zodat ze hun parlementair werk met een betere achtergrond kunnen invullen.

Kathleen Krekels was donderdag de vierde politicus die in de Mechelse regio een zomerstage uitvoerde, nadat eerder al haar partijgenoten Sofie Joosen, Marc Hendrickx en Lorin Parys waren langsgeweest bij respectievelijk Pfizer Puurs, Continental Automotive en Rode Kruis Vlaanderen in Mechelen.

antilopestage
“We leren haar al onze verschillende afdelingen kennen, zodat ze een volledig beeld krijgt welke weg naar drukwerk wordt afgelegd. Na een toelichting over het bedrijf en bezoeken aan onder andere de commerciële dienst, de dienst calculatie en de prepressafdeling, maakt ze ook kennis met het drukken, snijden en vouwen in de drukkerij”, licht algemeen directeur Joris De Lannoy van Antilope De Bie.

Deze grafische groep is nog maar eerder deze zomer ontstaan bij de overname van Antilope Printing uit Lier door De Bie Printing uit Duffel. Nog maar onlangs nam deze groep drukkerij Favorit uit Hoboken over. Vrij recent haalde De Bie Printing ook drukkerij Van Goethem uit Mortsel binnen.“Antilope en De Bie passen perfect bij elkaar met hun gemeenschappelijk dna, waarin vakmanschap en het streven naar kwaliteit centraal staat. De huidige groep staat mee aan de top in zijn segment in België. De samensmelting van beide bedrijven gaat gepaard met een investering van acht miljoen euro in nieuwe machines en infrastructuur. Vanaf maart volgend jaar wordt er centraal vanuit de uitgebreide locatie van De Bie Printing in kmo-zone Itterbeek in Duffel gewerkt. We zetten sterk in op print en geloven rotsvast in de kracht ervan, als onmisbaar deel van een goede communicatiemix”, benadrukt CEO Bart De Bie van Antilope De Bie.

Uit de waaier aan bedrijven waaruit ze voor haar zomerstage kon kiezen, haalde Kathleen Krekels bewust een bedrijf uit de grafische sector. “Als lid van de commissie Onderwijs in het Vlaams Parlement, bezocht ik recent een school die ook een drukkersopleiding aanbiedt. Bij dat bezoek kwam onder meer het duaal leren aan bod, dat inspeelt op de behoeften van bedrijven met technisch geschoold personeel zoals hier. Dit bedrijfsbezoek sluit daar dus mooi op aan, net als op mijn functie als schepen van communicatie in Schilde”, schetst ze. “Kunnen binnenkijken bij een bedrijf biedt dus zeker een meerwaarde voor het parlementaire werk. Bij dit bezoek valt me vooral op hoe de verschillende afdelingen op elkaar inspelen om samen tot resultaten te komen.”

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei