Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Zomerplanning werken Oosterweelverbinding Linkeroever

Zomerplanning werken Oosterweelverbinding Linkeroever

  • 16/07/2020

Deze zomer gaan verschillende deelwerven van de Oosterweelverbinding op Linkeroever een nieuwe fase in. Tijdens de tweede helft van augustus wordt er veel hinder verwacht, vooral in de omgeving van Antwerpen-West, het knooppunt dat de E17 met de E34 verbindt.

Antwerpen-West

Tussen 17 en 21 juli worden vier nachten na elkaar tijdelijke bruggen geplaatst. Het verkeer van de Kennedytunnel naar de E17 en van de Kennedytunnel naar de R1 zal worden omgeleid.

Van 12 tot 17 augustus worden de bestaande bruggen afgebroken en de wegen op de nieuwe tijdelijke bruggen aangesloten. Al het verkeer tussen de E17 en de Kennedytunnel moet tijdens die afbraakwerken over twee keer twee versmalde rijstroken.
De verbindingen van de E17 naar de R1/E34 en van de R1/E34 naar de Kennedytunnel gaan dicht. Tussen Linker- en Rechteroever worden lange reistijden verwacht.

 

E34 - complex Waaslandhaven-Oost

Tijdens de weekends van 7-10 augustus en 21-24 augustus gaat de E34 richting Zelzate volledig dicht om bijkomende brugelementen voor het nieuwe op- en afrittencomplex te plaatsen. Het verkeer wordt omgeleid via afrit 8 Waaslandhaven-Oost, Keetberglaan, Steenlandlaan en oprit 10 Waaslandhaven-Zuid.

 

E17-complex Zwijndrecht

Vanaf het weekend van 17 juli gaat de op- en afrit in Zwijndrecht dicht voor het verkeer dat richting Gent rijdt. Chauffeurs die vanuit Antwerpen de snelweg willen verlaten richting Zwijndrecht, worden omgeleid in Kruibeke via een tijdelijke keerbrug die naar de afrit Zwijndrecht richting Antwerpen leidt. Voor de oprit vanuit Zwijndrecht naar Gent, wordt een lokale omleiding voorzien.

Op 1 september gaat de oprit in Zwijndrecht richting Gent terug open, maar sluit de oprit richting Antwerpen definitief. Verkeer vanuit Zwijndrecht richting Antwerpen wordt omgeleid via de vernieuwde oprit richting Gent en via de keerbrug in Kruibeke naar de E17 richting Antwerpen.

 

Meer info via de links per onderdeel of via de algemene website 

 

 

 

Contactpersoon

Eliene Van Aken

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
imu - vzw - headoffice
Proximus