Skip to main content
  • Nieuws
  • Zo blijft je bedrijf goed zichtbaar in Google in coronatijden

Zo blijft je bedrijf goed zichtbaar in Google in coronatijden

  • 18/05/2020

Gutzandglory, onze communicatiepartner, geeft strategische en bruikbare tips om uw onderneming te ondersteunen in tijden van corona.

Zowel externe als interne communicatie ondervinden grote impact in coronaperiode en de nood eraan is des te groter. Laat je vooral niet lijden door wat anderen doen, maar laat je leiden door je gezond verstand. Blijf vooral trouw aan wie je bent als bedrijf of als ondernemer. Een moeilijke tijd, maar een tijd om gedreven door waarde, waarde te geven.

In deze bijdrage proberen we elke dag wat inzicht en advies te delen over communicatie, en over hoe je met communicatie betekenisvol kan zijn voor anderen: je klanten, je medewerkers, je partners, je doelgroep.

De afgelopen weken waren onzeker, zowel voor consumenten als bedrijven. Wellicht moet ook jouw onderneming zich aan de huidige crisissituatie aanpassen? Dan is het belangrijk om je klanten hiervan op de hoogte te stellen. Zeker nu de veiligheidsmaatregelen stap voor stap versoepeld en aangepast worden. Duidelijk communiceren over wijzigingen binnen je bedrijf via je sociale media, is al een stap in de goede richting. Toch is ook Google een niet te verwaarlozen medium. Wij sommen voor jou 3 tips op waarmee je goed zichtbaar blijft in Google.

1. Houd je openingsuren up-to-date

Tal van mensen zoeken naar openingsuren via Google. Zeker nu sommigen niet zeker zijn van welke winkels nu wel en niet gesloten blijven. Hanteer je voorlopig gewijzigde openingsuren? Pas ze dan bij elke nieuwe wijziging aan in je Google Mijn Bedrijf-profiel. Via ‘Informatie – Speciale openingstijden’ kan je trouwens ook tijdelijk aangepaste openingstijden ingeven. Zo hoef je je openingstijden die je in normale omstandigheden aanhoudt niet te wijzigen.

Blijft je zaak gesloten? Geef dit dan zeker aan via je Google Mijn Bedrijf-profiel. Soms markeert Google bedrijven automatisch als ‘Tijdelijk gesloten’, ga dus zeker na of dit voor jouw zaak het geval is.

Let er wel op dat je je telefoonnummer laat staan, of invult. Zo kunnen klanten je zaak bellen wanneer ze vragen hebben. Goede klantenservice blijft namelijk ontzettend belangrijk. In deze tijden misschien nog net iets meer dan anders.

2. Geef klanten updates via Google Posts

Google Posts zijn een soort van miniblogs die je via je Google Mijn Bedrijf-account aan je bedrijfspagina kan koppelen. Op dit moment kan je zelfs een post creëren met een speciale Covid-19-aanduiding. Google Posts worden zichtbaar wanneer iemand jouw bedrijf zoekt via Google of Google Maps. Dus enkel consumenten die de naam van jouw zaak al kennen, zullen de posts te zien krijgen.

In dit soort posts kan je bijvoorbeeld relevante informatie over de huidige ontwikkelingen van jouw onderneming delen. Weet dat hashtags geen functie hebben in Google Posts en dat je slechts 300 tekens hebt om je boodschap helder over te brengen. Houd het dus beknopt en focus op een duidelijke call to action, zoals het bezoeken van een specifieke pagina. In deze tijden kan onder andere een verwijzing naar je Veelgestelde Vragen-pagina een goed idee zijn.

3. Voeg extra foto’s van je zaak toe aan je Mijn Bedrijf-account

Tegenwoordig worden we overstelpt met berichten van bedrijven die aangeven dat ze ‘alle veiligheidsmaatregelen nemen’. Deze boodschap is uiteraard belangrijk om mee te geven, maar het is zelfs nog beter om de genomen maatregelen ook te visualiseren. Heb je plexiglas geplaatst? Plakken er stickers op de grond? Staat er een pompje alcoholgel naast elke paskamer? 

Welke maatregelen je ook treft, het kan zeker lonen om er duidelijke foto’s van te maken en die toe te voegen aan je Google Mijn Bedrijf-profiel. Op die manier kan je (potentiële) klanten die je zaak opzoeken via Google meteen geruststellen dat je de maatregelen ook effectief onderneemt.
 

    Wolf GutzWolfgang Florizoone

    Managing Director Gutzandglory