Skip to main content
  • Nieuws
  • IN-Z heeft het beste HR-beleid in Limburg (foto's)

IN-Z heeft het beste HR-beleid in Limburg (foto's)

  • 25/10/2017

Tijdens de Laatste Dag van HRM, een inspiratiedag voor Limburgse HR-professionals, heeft IN-Z uit Genk de Limburgse HR Award gewonnen. De sociale onderneming heeft volgens de jury het beste HR-beleid. ASAP HR Group (Genk) en United Experts (Beringen) waren de andere genomineerden. De award is een initiatief van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

IN-Z
In bijlage vindt u het volledige persbericht en een foto met Francis Wanten, voorzitter
Voka – KvK Limburg, en Liesbeth Gerits, verantwoordelijke organisatie en talent bij IN-Z.

Het personeelsbeleid is een hoeksteen van iedere onderneming die duurzaam wil groeien. Geschikte werknemers worden daarenboven schaarser in heel wat sectoren. Daarom huldigde Voka – Kamer van Koophandel Limburg de onderneming met het beste HR-beleid. De jury kroonde na een aandachtige studieronde de sociale onderneming IN-Z tot winnaar van de Limburgse HR Award. De vzw creëert sociale en duurzame tewerkstelling via lokale diensten die aansluiten op maatschappelijke noden. Denk bijvoorbeeld aan poets- en huishoudhulp met dienstencheques.

Sociale flexibiliteit

De jury loofde de unieke HR-aanpak van IN-Z. “Al vanaf de opstart van de organisatie in 1996 vertrekt het beleid vanuit het menselijk potentieel. Ze doen er alles aan om dat ten volle te ontwikkelen”, motiveert de jury zijn keuze. “Bovendien is hun sociale flexibiliteit lovenswaardig. De organisatie probeert steeds tegemoet te komen aan de noden van de medewerkers, om hen duurzaam aan het werk te krijgen. Ze vertrekken steeds vanuit hun noden en behoeften. Het talentdenken zit tot slot breed verankerd in de appreciërende en ondersteunende bedrijfscultuur van IN-Z. Ze zijn op die manier al jaren een belangrijke beleidsbepaler in de sociale economie.”

Trendsetters in HR

De andere genomineerden, ASAP HR Group en United Experts, grepen net naast de prijs, maar ook voor hen is er heel veel lof. Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg onderstreept dat iedere genomineerde zich een winnaar mag noemen. “Deze ondernemingen durven verder te kijken dan het traditionele HR-beleid. Zij zijn voorlopers en trendsetters die andere ondernemingen inspireren om een innovatief personeelsbeleid uit te werken voor hun medewerkers. Het human capital in een bedrijf verdient de juiste zorg en aandacht.”

In beeld

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo