Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • YOUCA: Twee studenten worden gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant voor een dag

YOUCA: Twee studenten worden gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant voor een dag

  • 21/10/2022

Op YOUCA-dag kregen twee studenten de kans om de taken van gedelegeerd bestuurder Kris Claes over te nemen. Ze mochten op bedrijfsbezoek bij Moeyersons, dé referentie voor kastopbouw op opleggers en vrachtwagens en mee naar een meeting bij Tobania, dat werkt rond data. Ook kregen ze uitleg over de Bryo-trajecten voor starters vanaf 18 jaar van Voka - KvK Vlaams-Brabant. “Jongeren kunnen niet vroeg genoeg in contact komen met onze ondernemingen: door een dag mee te draaien op de werkvloer leren ze de bedrijven uit hun buurt kennen”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant.

Voor het eerst mochten twee studenten een dag meedraaien bij Voka - KvK Vlaams-Brabant naar aanleiding van de YOUCA-dag. Ze waren tevreden over hun deelname. 

“Ik vind het zeer interessant dat Voka - KvK Vlaams-Brabant zich niet alleen inzet voor de zelfstandigen maar ook voor de jongeren. Zoals de gedelegeerd bestuurder zei, zijn jongeren de toekomst. Deze dag heeft me doen inzien dat ik echt ambitie heb om zelfstandig te worden," zegt Zita Cornelis, leerling uit het 6e middelbaar Instituut Sint-Vincentius a Paulo in Gijzegem

“Ik vind het heel leuk dat Voka - KvK Vlaams-Brabant jongeren de kans biedt om een kijkje te nemen in het ondernemingsleven. Ik was voor een dag gedelegeerd bestuurder en heb veel geleerd wat dat inhoudt, van meetings bijwonen tot beslissingen maken waar niet alleen Voka - KvK maar ook hun leden van profiteren. Al om al het was een zeer interessante dag en ik zou dit mijn hele leven kunnen doen," vertelt Asghar Ali Qurban, leerling uit het 5e middelbaar GO! Atheneum De Ring Leuven.

Foto: als gedelegeerd bestuurder-voor-een-dag, mochten Asghar en Silke mee naar de verschillende ontmoetingen van Kris Claes. Zo waren ze onder andere te gast bij Tobania.

Youca bij Tobania

Loon naar het goede doel

Aan de gewerkte dag houden de studenten ook een loon over. Dat gaat dit jaar naar het Generation Food programma van Rikolto in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador. Rikolto bouwt samen met lokale partnerorganisaties Generation Food Incubators in steden over de hele wereld. Jongeren die dromen van een eigen voedingsonderneming of die al een kleine onderneming aan het uitbouwen zijn, worden samengebracht met experts en succesvolle bedrijven en ondernemers. Zij creëren een stimulerende omgeving om sociale vaardigheden te ontwikkelen (leiderschap, samenwerking,…), begeleiden hen inhoudelijk en ook bij het uitbouwen van een succesvolle onderneming.

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & communicatie

Proximus