Skip to main content
Map

Wycor steekt de taalgrens over

  • 20/10/2022

Afwerkingsbedrijf Wycor uit Wetteren drukte de voorbije jaren al gevoelig zijn stempel op de Vlaamse markt en vergroot sinds kort ook de actieradius door naar Wallonië te trekken. “Door onze vakkennis op gebied van complexe gebouwen worden we meer en meer als referentie genoemd. Een geografische uitbreiding leek ons een logische zet”, aldus algemeen directeur Johan Van der Stadt. 

Wycor

Vanaf de open ruwbouw is opgeleverd, komt Wycor in actie voor de gevelsluitingen, de dakwerken én de volledige afwerking. Intussen werken 170 medewerkers van het algemeen aannemings- en renovatiebedrijf uit Wetteren dagelijks aan een 50-tal projecten. “Onze opdrachten komen zowel uit de publieke als de private B2B sector.”, vertelt Johan Van der Stadt. “Doordat we beschikken over een modern uitgeruste productie eenheid voor de vervaardiging van houten binnen- en buitenschrijnwerk en meubilair, hebben we een mooie troef die onze marktpositie versterkt. We kiezen er bewust voor om niet ten dienste van een hoofdaannemer te werken, maar voeren liever onze projecten over de hele lijn uit. We zijn namelijk co-denkers die onze klanten tijdens hun bouwproces maximaal willen ontzorgen en hen een perfecte afwerking garanderen.” 

Die bewuste strategische keuze legt Wycor volgens Johan geen windeieren. “Door onze manier van werken, moeten we een deel van de markt laten schieten. Maar dat compenseren we door hoge kwaliteit af te leveren en gekend te staan als betrouwbare partner voor complexe afwerkingen. De voorbije jaren kwamen ziekenhuizen geregeld bij ons aankloppen voor onze expertise. Zij hebben dikwijls ruimtes waar allerlei technieken samenkomen, van patiëntenkamers tot operatiekwartieren. Het is daar waar we het verschil maken.” 

Mond-aan-mond 

Gaandeweg bouwde Wycor meer expertise op in openbare gebouwen, en meer bepaald ziekenhuizen. Dat ging niet onopgemerkt voorbij in Wallonië. “Het gebeurt wel eens dat we samenwerken met dezelfde ontwerpers die ons graag tippen. Op een gegeven ogenblik ontstond over de taalgrens heen ook meer nood aan renovaties in ziekenhuizen. Daardoor zijn we ons de laatste maanden ook echt beginnen positioneren op de Waalse markt. Momenteel renoveren we al enkele ziekenhuizen in onder meer Brussel, Eigenbrakel en La Louvière”, vertelt Benoit Marcin, die vanuit het nieuwe verkoopskantoor in Namen de zaken waarneemt. 

De hoofdfocus blijft Vlaanderen, maar Wycor wil de omzet in Wallonië - die nu ongeveer 10% van het totaal bedraagt – gradueel vermeerderen. “We hebben heel bewust gekozen om deze strategie vanuit Vlaanderen verder vorm te geven in plaats van op overnamepad te trekken. Het is belangrijk dat we voldoende tijd besteden om de juiste waarden en cultuur te kunnen overbrengen bij nieuwe aanwervingen. Zodra alles op zijn pootjes begint te landen, kunnen we via doordachte keuzes overwegen om ook de landsgrenzen te overschrijden en de Franse markt te betreden”, besluit Johan.   

Ook sterk aan het groeien?

Wil je ook je groeipijnen en uitdagingen aanpakken en je bedrijf nog verder groeiklaar maken? Wellicht is het lerende netwerk Accelero iets voor jou. 

Meer info

Film Fest Gent 2023

Artikel uit publicatie