website Bedrijvenpunt

Uniek aanspreekpunt voor bedrijven binnen het programma Werken aan de Ring

Brussel en de Vlaamse Rand zijn economisch een zeer belangrijk gebied. De regio heeft een sterke aantrekkingskracht op bedrijven. De bereikbaarheid van bedrijven neemt echter af door de structurele files.

Met het programma Werken aan de Ring wil de Vlaamse overheid de huidige mobiliteitsproblematiek aanpakken en de economische groei in de regio blijvend ondersteunen. We investeren daarom in een veiligere infrastructuur en betere bereikbaarheid voor zowel de fiets, het openbaar vervoer als het auto- en vrachtverkeer. Die infrastructuurwerken bieden nu reeds nieuwe mobiliteitsoplossingen (denk aan de vele nieuwe fietssnelwegen, de Ringtrambus  of het heraangelegde verkeerscomplex aan de Medialaan. De geplande grootschalige herinrichting van de Ring zelf zal eveneens nieuwe mogelijkheden bieden.

Het is evident dat zowel de huidige als toekomstige werken vragen doen rijzen. Ook bijvoorbeeld wat betreft hinder. Bedrijven, KMO’s, sportcentra, cultuurhuizen en andere instellingen die grote mobiliteitsstromen genereren kunnen hiervoor rechtstreeks terecht bij de experten van het Bedrijvenpunt. Maar we doen meer dan enkel informeren.

Informeren, maar ook ontzorgen, bevragen en activeren

1. Informeren

We voorzien bedrijven tijdig van informatie over de geplande infrastructuurwerken, hinder en nieuwe opgeleverde projecten binnen het project Werken aan de Ring. Schrijf zeker in voor de nieuwsbrief van het Bedrijvenpunt en volg onze agenda met infomomenten. 

2. Ontzorgen

We reiken handige tools aan om die informatie te verspreiden naar bijvoorbeeld hun werknemers en leveranciers. Bekijk zeker onze bereikbaarheidsfiches. Die bieden een gedetailleerd overzicht van de bereikbaarheid van een bedrijf of bedrijvenzone.

3. Bevragen

We gaan na hoe bedrijven staan t.o.v. het programma Werken aan de Ring, de werken, de minderhinder-maatregelen en de gevoerde communicatie. We capteren eveneens opmerkingen en bezorgdheden en gaan hier mee aan de slag. Dat doen we door periodieke bevragingen.

4. Activeren

We engageren en sensibiliseren bedrijven om samen de nodige stappen te zetten in onze ambitieuze modal shift. De overstap van de auto naar de fiets en het openbaar vervoer is een cruciale stap naar een vlottere mobiliteit en meer leefbare leef- en werkomgeving.

Team van mobiliteits- en communicatie-experten

Het bedrijvenpunt is opgebouwd rond een team van experten uit zowel de mobiliteits als communicatiewereld. Voka Vlaams-Brabant maakt integraal deel uit van deze werking.