Skip to main content
  • Nieuws
  • Wouter Goris (CEO Ready2Improve): "Alles draait om verbinding"

Wouter Goris (CEO Ready2Improve): "Alles draait om verbinding"

  • 04/03/2021

Ed Somers van Vestio, voorzitter van het netwerk Vastgoed, wil graag weten van Wouter Goris (CEO Ready2Improve en voorzitter van het netwerk Vitaliteit) hoe je het fysieke en mentale welzijn binnen je bedrijf op peil houdt.

Wouter Goris  (CEO Ready2Improve)Hoe compenseer je het gebrek aan fysiek sociaal contact op het werk?

“Sowieso zorg je er best voor dat je contact houdt, al is het via Whatsapp of Zoom. Geef ruimte voor informele gesprekken. Creëer een open sfeer waarin ook mentale ongemakken aan bod kunnen komen. En verder doet wat creativiteit wonderen. Je moét als bedrijfsleider wel out of the-box denken nu. Grijp dus die kans. Het leidt tot leuke initiatieven als wandelmeetings, virtuele teambuildings met online opdrachten, digitale kookworkshops, online danslessen, … Ook met mijn eigen medewerkers organiseer ik dergelijke activiteiten.”


Heel wat mensen zijn momenteel gevoeliger voor neerslachtigheid of zelfs depressie. Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

“Door de vinger aan de pols te houden. Zodat je wéét met wie het (minder) goed gaat. Teamleaders spelen daarin een belangrijke rol. Ik merk alvast dat er een groeiend bewustzijn is rond het belang van fysieke en mentale fitheid op de werkvloer. Ik verwacht dat de noodzaak voor initiatieven en opleidingen daaromtrent alleen maar duidelijker wordt.”


Is dit het moment om je bedrijfscultuur te herzien?

“Voor sommige ondernemers wel. Deze crisis legt de mankementen én sterktes in je bedrijfscultuur bloot. Was er al een gebrek aan betrokkenheid? Liep de communicatie stroef? Of was de sfeer altijd al familiaal en open? Dan valt dat nu extra op. Zie het als een kans om je sterktes te benadrukken en je werkpunten aan te pakken.”

"Deze crisis legt de mankementen én sterktes in je bedrijfscultuur bloot."

Op welke manier draagt het Netwerk Vitaliteit daartoe bij?

“Met webinars en andere activiteiten proberen we te inspireren. Het is echt een wisselwerking tussen de deelnemers onderling en de sprekers. Ook ikzelf leer nog vaak bij over de onderwerpen die aan bod komen. Normaal gaan de tips meer over de werkvloer, nu dwingt corona ons om het breder te trekken. Dat is positief. Binnenkort geeft professor Annemans het netwerk uitleg over geluk. Dat levert vast weer fijne inzichten op. Nog goed nieuws: ons netwerk breidt waarschijnlijk uit naar Vlaams-Brabant.”

"Je moét als bedrijfsleider wel out of the-box denken."

Met Ready2Improve bereiken jullie nu ook het buitenland?

“Inderdaad. In feite gaf het coronaverhaal onze internationale uitstraling een boost. We gingen een partnership aan met CIONET en ontwikkelden voor onze challenge Het Fitste Bedrijf een online alternatief. Nu lanceren we een tweede uitdaging: Het Veerkrachtigste Bedrijf. De bedoeling is om met een 6 weken durend online coachingprogramma, gelinkt aan de Mindstretch App, de veerkracht binnen je team te verbeteren. Zo kijken we welk bedrijf de meeste vooruitgang boekt!”

 

Wil je ook netwerken?

Contactpersoon

Sara Davidson

Senior coördinator Netwerken

Artikel uit publicatie

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo