Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Woonzorgcentra van vzw Zorg-Saam ZKJ zoeken extra handen via bedrijfsverpleegkundigen

Woonzorgcentra van vzw Zorg-Saam ZKJ zoeken extra handen via bedrijfsverpleegkundigen

  • 16/04/2020

VZW Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu (ZKJ) is een koepel van vijftien woonzorgcentra in Vlaanderen, waarvan het gros zich in Oost-Vlaanderen bevindt. Zoals in alle woonzorgcentra wordt er de klok rond en met veel engagement gewerkt om deze gezondheidscrisis te lijf te gaan.

HR-manager Anne Coetsier: “Op dit moment kunnen we ook nog de zorgpermanentie verzekeren, maar we moeten vooruitziend zijn. 120 van onze 2.500 bewoners, verspreid over de 15 centra, zijn momenteel besmet met het coronavirus. Zij hebben heel lichte tot heel zware symptomen. Een kleine minderheid ligt in het ziekenhuis. Maar ook een 80-tal van de 1.850 werknemers is besmet of momenteel in thuisisolatie. We vrezen dat er binnenkort misschien een tekort aan zorgpersoneel is door extra mensen die ziek vallen of in quarantaine moeten.”

Daarom maakte Zorg-Saam ZKJ een continuïteitsplan op om het personeelsbestand stabiel te houden, zodat het in de toekomst haar bewoners de allerbeste zorg kan blijven bieden. Sinds begin deze week is het ook eenvoudiger om vaste werknemers uit privébedrijven die tijdelijk werkloos zijn, nu in te zetten in ‘kritische’ sectoren. Anne: “In een aantal bedrijven zijn bedrijfsverpleegkundigen tijdelijk werkloos. Dat is voor ons een interessante pool om extra handen te vinden. Wij zijn geholpen en de bedrijfsverpleegkundigen lenigen een maatschappelijke nood. Wij kunnen hen een tijdelijk contract aanbieden aan een correcte verloning, wat financieel zeker interessanter is dan de uitkering die ze nu krijgen. Bovendien kan het voor hen ook zeker een verrijkende ervaring zijn. Het spreekt vanzelf dat we alle nodige persoonlijke beschermmiddelen en materiaal voorzien.”

Tekst Sam De Kegel

Oproep: werkgevers die bedrijfsverpleegkundigen ter beschikking kunnen/willen stellen, mailen naar HR-manager Anne Coetsier