Skip to main content
  • Nieuws
  • Win jij straks de Limburgse Exportprijs? 

Win jij straks de Limburgse Exportprijs? 

  • 24/07/2019

Wil jij in de internationale voetsporen treden van bedrijven als Brouwerij Martens en Roam Technology? Stuur dan tot en met 23 augustus jouw dossier in voor de Limburgse Exportprijs en ga net als hen aan de haal met de overwinning!

hiep hiep hoera
Vorig jaar gingen Brouwerij Martens en Roam Technology (foto) met de overwinning aan de haal. 


Voka – KvK Limburg riep vijf jaar geleden de Limburgse Exportprijs in het leven om exporterende bedrijven in de kijker te zetten en het potentieel van buitenlandse handel te benadrukken. Veel bedrijven zien ondertussen die mogelijkheden, want nog nooit was de verre export in Limburg zo groot als in 2018. De certificaten van oorsprong (CO’s) die Voka – KvK Limburg uitreikte namen toe met 7,19%, een absoluut record.

Drie categorieën

De wedstrijd deelt prijzen uit in drie categorieën: 

-    ‘Born globals’ (jonge bedrijven die hun eerste stappen in het buitenland hebben gezet)
-    ‘Kleine ondernemingen ( <50 werknemers en <10 miljoen omzet)
-    ‘Middelgrote en grote ondernemingen’ ( >50 werknemers)


Een professionele jury, onder leiding van juryvoorzitter Piet Pauwels (decaan Bedrijfseconomische Wetenschappen, UHasselt), bepaalt welke drie Limburgse bedrijven dit jaar in de kijker zullen staan met hun uniek exportverhaal. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de groei van de export, het aandeel van de export in de totale omzet en de toekomstperspectieven op vlak van export.

Opportuniteiten van export

“Naast promotie investeren we ook sterk in sensibilisering en ondersteuning bij internationaal ondernemen, als onderdeel van ons Strategisch Actieplan Limburg tot de Vierde Orde (SALVO)”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. Dankzij die inspanningen durven steeds meer Limburgse ondernemers de opportuniteiten van verre exportlanden aan te pakken. 

Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie en innovatie, vult aan: “In 2018 behandelden we 445 dossiers ter ondersteuning van internationalisatie, brachten we 97 bedrijven een bezoek ter ondersteuning van hun exportplannen en losten we 30 cases op met de hulp van de internationale Voka Ambassadeurs. Tot slot zaten er 85 ondernemingen in onze internationale begeleidingstrajecten.” 

De uitreiking van de Exportprijs vindt plaats op 1 oktober tijdens ‘The World for Smarties’.

Wil je een dossier indienen? 

Surf naar deze pagina of neem contact op met: valerie.jennes@voka.be of via +32 11 56 02 35.

Vorige winnaars

-    Kleine onderneming (<50 werknemers en <10 miljoen omzet): Clavis Media (2016), Tribù (2017) en Roam Technology (2018)

-    Middelgroot en grote ondernemingen (>10 miljoen omzet): Datwyler Pharma Packaging Belgium (2016), AR Metallizing (2017) en Brouwerij Martens (2018)
-    Born globals (binnen 2 jaar na opstart strategische keuze voor export): Viata - online apotheek (2016) en Indigo Care (2017)