Skip to main content
  • Nieuws
  • Werknemers van Beltaste worden 'BelPROFs'

Werknemers van Beltaste worden 'BelPROFs'

  • 06/01/2021

HR-manager Inge Rooyakkers van Beltaste was de afgelopen twee jaar een van de deelnemers aan het Welt-programma van Voka - KvK Limburg. Welt – Wendbare Loopbanen voor elk Talent - zet in op het faciliteren van duurzame loopbanen. We vroegen haar hoe Beltaste - het vroegere Vanreusel Snacks, een productiebedrijf met 250 mensen - dit in de praktijk brengt?

Inge Rooyakkers, HR-manager Beltaste

Hoe gebruiken jullie HR om de organisatie te verbeteren? Wat maakt jullie op dat vlak uniek?

Inge Rooyakkers: “We willen iedere Beltaste medewerker kansen geven om te ontwikkelen en groeien tot een BelPROF. Dat is meer dan een woordspeling. Een BelPROF is iemand die met goesting en werkplezier de job schitterend doet. Die PROF staat namelijk voor bepaalde waarden in onze bedrijfscultuur: Passie, Respect, Openheid en 1 Familie. Om daartoe te komen zijn er inspanningen nodig. Als HR afdeling zijn we zeer toegankelijk voor de medewerkers.

Plus we hebben een wekelijks HR spreekuur.  Ook ons gezondheidsproject, BelFIT, draagt hiertoe bij. We werken op 3 pijlers: voeding, beweging en fit-in-je-hoofd. We investeren bijgevolg in diverse leuke projecten zoals een quiz, aanbieden soep en fruit, workshops enz. Een ander project waar we erg op inzetten het is onboarden van nieuwe medewerkers.”  

Openheid is blijkbaar er een thema waar jullie bijzondere aandacht voor hebben.

Inge: “Inderdaad, dat vinden we een belangrijke waarde. Een BelPROF staat open voor verandering, denkt mee aan oplossingen en verbeteringen, stelt bestaande werkwijzen kritisch in vraag, komt met voorstellen, signaleert tijdig afwijkingen en problemen…”

Welke positie heeft jullie HR-afdeling binnen de organisatie?

Inge: “De HR-manager is een strategische partner, neemt deel aan Directiemeetings en vormt een tandem met de CEO. Op deze manier kunnen we op HR-vlak proactief werken en als katalysator optreden.”

Het Welt-traject focust onder meer op inclusie. Ondernemen jullie op dat vlak acties?

Inge: “In alle projecten proberen we overkoepelend te denken: is het toepasbaar voor alle generaties binnen ons bedrijf, kunnen we digitaliseren… We doen voor iedereen wat mogelijk is om het werk zo werkbaar mogelijk te maken. Met loopbaanplanning, aandacht voor de werk-privé balans…"

Hoe zagen jullie het HR-beleid evolueren de afgelopen jaren?

Inge: “Er is nu meer aandacht voor de motivatie van onze mensen. Bij Beltaste heeft een professionalsering-slag plaatsgevonden. We moeten erover waken dat iedereen mee is. Er zijn enkele evoluties waar we recent op inzetten: de verbetering van de communicatietools, organisatie van telewerk, verbondenheid verzekeren onder collega’s …. Covid heeft deze trends nu versneld.”

"Bij Beltaste heeft een professionalsering-slag plaatsgevonden. We moeten erover waken dat iedereen mee is."

Zou je collega’s adviseren om een Welt-traject te doorlopen?

Inge: “Zeker wel. Ik heb er veel aan gehad en ook nieuwe inzichten opgedaan. Het is sowieso altijd nuttig om je beleid af te toetsen met andere professionals.

Inzetten op een toekomstgericht HR-beleid?

  • Via analyse, expertise en ervaringsuitwisseling ga je aan de slag om optimale duurzame loopbanen te creëren en faciliteren binnen jouw onderneming. Welt haalt het potentieel uit ieder talent!
         
  •  Meer weten over Welt? Klik hier of neem rechtstreeks contact op met onze collega Kirsten Janssens.                                              

Artikel uit publicatie