Skip to main content
  • Nieuws
  • Werkgeversorganisatie Voka Oost-Vlaanderen niet blij met extra coronacontroles op werkvloer

Werkgeversorganisatie Voka Oost-Vlaanderen niet blij met extra coronacontroles op werkvloer

  • 05/01/2021

Werkgeversorganisatie Voka Oost-Vlaanderen vindt de geplande extra coronacontroles bij bedrijven niet nodig. Vanaf deze week kunnen bedrijven inspecteurs over de vloer krijgen om te kijken of hun werknemers zoveel mogelijk thuis werken in deze coronatijden. “De controles zijn onnodig, iedereen doet z’n best en respecteert de regels”, klinkt het. 

“Wij vinden de extra controles onnodig en contraproductief”, reageert Geert Moerman van Voka Oost-Vlaanderen. “Uit cijfers blijkt dat meer dan de helft van alle werktijd van thuis uit gebeurt. Alle bedrijven geven gehoor aan de oproep van de overheid. Bovendien blijkt ook dat er heel weinig besmettingen op het werk gebeuren.”

“Bedrijven volgen de regels”

“Als mensen op kantoor werken, dan volgen ze bovendien alle regels op de voet”, gaat Moerman verder. “De werknemers houden afstand en alles wordt voortdurend ontsmet. Ik ben er dan ook zeker van dat de inspecteurs dat zullen opmerken tijdens hun controleronde”, klinkt het. 

Volgens Voka Oost-Vlaanderen getuigt de aankondiging van extra controles van weinig respect. “Het voelt heel oneerlijk”, zegt Moerman. Iedereen doet z’n uiterste best. Men viseert de bedrijven, terwijl dat helemaal niet nodig is. De voorbije maanden zijn er al een aantal controles geweest en daaruit blijkt dat de regels goed opgevolgd worden. Als de inspecteurs bekeken waarom bepaalde mensen op verplaatsing werkten, dan was daar altijd een goede reden voor te vinden. Ik denk dat de inspectiediensten ook nu weer snel tot de vaststelling gaan komen dat bedrijven correct omgaan met alle regels.”

Bron: VRT (Anke Van Meer)

Bekijk hier het interview met TV Oost

Interview Geert
Bron: TV Oost

 

Contactpersoon

Geert Moerman

Gedelegeerd bestuurder

Tijdens eerdere controles bleek al dat bedrijven écht allemaal inzetten op thuiswerk

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat