Skip to main content
  • Nieuws
  • Werken ontsluiting Veiling Zuid opgestart

Werken ontsluiting Veiling Zuid opgestart

  • 16/05/2017

Tussen de R6 en het fort van Sint-Katelijne-Waver ontwikkelt de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen een nieuw en duurzaam bedrijventerrein voor de agrosector, 'Veiling Zuid' genaamd.  Deze maand is een aannemer begonnen met de werken voor de ontsluiting naar de Heisbroekweg (N105).

Voor een veilige ontsluiting van de nieuwe weg die dwars door het projectgebied loopt en ter hoogte van het huidige kruispunt met de Mussepi op de Heisbroekweg zal aansluiten, laat het Agentschap Wegen en Verkeer in samenwerking met de POM een rotonde met afzonderlijke afslagstrook aanleggen op de Heisbroekweg.

heisbroekweg

Beperkte gevolgen
De infrastructuurwerken zijn intussen opgestart en lopen naar verwachting zo’n anderhalf jaar. De aannemer zal beginnen met de aanleg van een fietstunnel langs de Heisbroekweg. Voor gemotoriseerd verkeer zal er hierdoor tot oktober geen doorgang mogelijk zijn tussen Mussepi (zuid) en de Heisbroekweg. Het verkeer van en naar Bloemen Michiels kan gebruikmaken van een nieuwe rechtstreekse (tijdelijke) toegang tot de Heisbroekweg. Het overige verkeer in het gebied (Mussepi, Hooghuisweg en Potputlei) kan de Heisbroekweg bereiken via de Mechelsesteenweg.

Tegelijkertijd met de werken aan de fietstunnel, zullen ook op het terrein zelf al werkzaamheden plaatsvinden, zoals de aanleg van de centrale weg en riolering, de aanleg van de buffers, waterbekkens, enz.

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei