Skip to main content
  • Nieuws
  • Werken kruispunt R6-Liersesteenweg in Mechelen herstarten

Werken kruispunt R6-Liersesteenweg in Mechelen herstarten

  • 16/01/2018

Twee maanden nadat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken aan het kruispunt R6-N14 heeft moeten stilleggen wegens een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid van de bouwvergunning, kan deze werf heropstarten. De betrokken partijen hebben een akkoord bereikt, waardoor de schorsing van de bouwvergunning is opgeheven.

Dit houdt in dat vanaf aanstaande maandag 22 januari de werken kunnen worden hervat. Dat is meteen ook de tweede grote fase van het project: de bouw van de nieuwe integraalbrug over de Liersesteenweg en de aanleg van toegangshellingen. Eerst worden er voorbereidende werken uitgevoerd, om vervolgens rond midden februari te beginnen aan de bouw van de brug zelf. Tegen het einde van de zomer verwacht AWV de tweede fase te kunnen afronden.


Verkeerssituatie tijdens fase 2

Tijdens fase 2 bevindt de werfzone zich in het midden van het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg. Voor het verkeer blijft er tijdens de bouw van de brug steeds doorgang mogelijk in alle richtingen. Het verkeer over de Liersesteenweg zal dan via een keerlus of langgerekte ovonde omgeleid worden. Via de nieuw aangelegde op- en afritten zal je de R6 kunnen op- en afrijden. Aan beide kanten van het kruispunt komen dan keerlussen: ten westen tussen de Antwerpsesteenweg (N1) en de Liersesteenweg (N14), ten oosten van het kruispunt moet gekeerd worden aan de rotonde van de Heisbroekweg. Voor fietsers wordt er in de werfzone een veilige dubbelrichtingsdoorsteek voorzien met lichtengeregelde oversteekplaatsen.

omleidingR6


De omschakeling naar deze nieuwe verkeerssituatie zal reeds plaatsvinden tijdens de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 januari. Vrijdag worden hiervoor de nodige voorbereidingen getroffen op de op- en afritten zoals het plaatsen van tijdelijke markeringen en betonnen rijbaanafscheidingen, ’s avonds  gebeurt dit op de R6 zelf. In de loop van de nacht treedt dan de nieuwe verkeerssituatie in werking.


Einddatum werken behouden

Door de schorsing van de bouwvergunning hebben de werken een tijdlang stilgelegen. Hierdoor zal vermoedelijk de einddatum van het gehele project achteruitschuiven. Het agentschap plant de werken wel nog steeds af te ronden voor de opening van het Sint-Maartenziekenhuis in oktober 2018. Om tijd in te halen, wordt de fasering herbekeken zodat bepaalde werkzaamheden die tijdens de derde fase voorzien waren al in fase twee kunnen uitgevoerd worden. Door het herwerken van de planning en omdat er een bufferperiode voorzien was om onvoorziene omstandigheden op te vangen, blijft AWV ervan overtuigd dat het kruispunt tijdig klaar zal zijn.
 

Op www.wegenenverkeer.be/mechelen kan je terecht voor de meest actuele informatie over de werken aan de fly-overs. 

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei