Skip to main content
  • Nieuws
  • Welt zet schouders onder Limburgs HR-beleid

Welt zet schouders onder Limburgs HR-beleid

  • 26/01/2018

De kennis bij werkgevers over de verschillende tewerkstellingsmaatregelen blijkt vaak beperkt. Té beperkt. Om hier een mouw aan te passen, organiseerde Voka – Kamer van Koophandel Limburg een ontbijtsessie rond het Welt-traject, een programma dat bedrijven ondersteunt in hun HR-beleid.

Welt
Geen enkel aanwezig bedrijf hoorde al van een beroepsinlevingsovereenkomst.

Werkgevers krijgen soms het verwijt geen kansen te willen bieden aan mensen met een moeilijker arbeidsprofiel. Een twintigtal ondernemingen dienden de critici van antwoord door aanwezig te zijn op een kennismakingssessie van Welt.

Martine Thijs (VDAB) gaf hier een uiteenzetting over de verschillende vormen van werkplekleren. Ann Vanderhaeghe, coördinator afdeling Werken van vzw Stebo maakte de ondernemingen dan weer warm om jongeren en anderstalige hoger opgeleiden via een stageplaats in te schakelen op de arbeidsmarkt.

Geen onwil, maar onwetendheid

Het probleem situeert zich eerder in de kennis over de verschillende mogelijkheden dan in de onwil van de ondernemers. Zo had quasi geen enkel aanwezig bedrijf al gehoord van een beroepsinlevingsovereenkomst, nochtans een heel interessante formule om mensen een kans te geven in een onderneming.

“Als Voka – Kamer van Koophandel Limburg zien we dan ook een sensibiliserende rol voor onszelf weggelegd. In de toekomst zullen we nog meer inzetten op het informeren van onze ondernemers over de verschillende tewerkstellingsformules op de markt”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg.

Welt

Een belangrijke rol is hier weggelegd voor het gratis Welt-traject. Tijdens de sessies binnen dit traject kunnen bedrijven rekenen op zes maanden intensieve HR-coaching binnen de onderneming. Daarnaast staat ook kennis- en ervaringsuitwisseling centraal binnen de maandelijkse groepssessies. Jacky Jeurissen van Produkten Bielen maakte met zijn treffende getuigenis alvast heel wat bedrijven warm om dit jaar in het Welt-traject te stappen en sluit zelf ook opnieuw aan in 2018!

Meer informatie over Welt kan je hier vinden.

TVL maakte volgend nieuwsitem over de Welt-infosessie: