Skip to main content
  • Nieuws
  • Welt - Virtuele talentenmarkt met Wouter Torfs

Welt - Virtuele talentenmarkt met Wouter Torfs

  • 27/11/2020

Afgelopen week bracht Welt, het HR-traject van het Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, bedrijven, scholen, openbare besturen en arbeidsbemiddelaars samen op een virtuele talentenmarkt. Gastspreker van dienst was Wouter Torfs, CEO van winkelketen Schoenen Torfs.

Met de virtuele talentenmarkt bracht Welt een groep van arbeidsbemiddelaars, scholen, openbare besturen en werkgevers samen. Hoewel ze elkaar nodig hebben, horen ze (zeker in deze periode) nog te weinig van elkaar. Dankzij een talentenplatform in de regio’s Zuid-Hageland en Diest/Aarschot kwam daar verandering in. 

Tijdens de online sessie schetste Wouter Torfs enkele fundamentele bouwstenen van een ‘great place to work’. Een doel dat elke werkgever in elke sector nastreeft, maar niet altijd kan vertalen naar de praktijk. Er is geen geheim recept, wel een duidelijke strategie wat betreft het personeelsbeleid waarin waarden zoals werkplezier, authenticiteit, kwetsbaarheid en verbinding centraal staan. Zelf wil hij een werkgever zijn die aanwezig is op de werkvloer en oprechte waardering toont. Zo is hij ook overtuigd van het volgende: people don’t leave bad companies, they leave bad bosses. Ondertussen is Schoenen Torfs tienmaal bekroond tot ‘Beste werkgever’. 

People don't leave bad companies, they leave bad bosses.

Voor Torfs is investeren in zijn medewerkers vanzelfsprekend. Uiteindelijk breng je een overgroot deel van je leven door op je werk, dus maak je er gewoon het beste van. Hij is er zich van bewust dat zijn product niet uniek is, daarom wil Schoenen Torfs zich onderscheiden met hun service naar de klant toe. Wanneer de medewerkers gelukkig zijn, zijn de klanten dat ook. Om deze service te kunnen garanderen, moet het enthousiasme van de medewerkers er zowaar vanaf spatten. Wanneer de medewerkers gelukkig zijn, zijn de klanten dat ook. Daarom is naast strategie is continu investeren in je bedrijfscultuur ook een vereist. Nadien kregen de deelnemende ondernemers de mogelijkheid om via breakout rooms met elkaar in gesprek te gaan.

Gelukkige medewerkers, maken gelukkige klanten.

Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs

Welt

Contactpersoon

Steve Vanhorebeek

Adviseur Arbeidsmarkt - Coördinator WELT

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad